Президент України Віктор Янукович підписав указ, яким доручив органам виконавчої влади вжити заходів щодо збереження, реставрації та реабілітації пам`ятки археології національного значення - Усікновенського скельного чоловічого монастиря в селі Лядова Вінницької області.

Президент доручив органам влади зміцнити схили, на яких знаходиться монастир, а також побудувати захисну споруду. Указ також наказує провести урочисті заходи з нагоди 1000-річчя скельного монастиря і висвітлити їх у засобах масової інформації.

Відео дня

*** 

Споконвіку жителі села Лядово живуть під покровом святої обителі, заснованої преподобним Антонієм Печерським на честь Усікновення глави Пророка і Хрестителя Господнього Іоанна Предтечі. З 1998 року почалося відродження монастиря - відбудовуються Антонієвський, Усікновенський і Параскевінский храми, збудовано братський корпус з храмом Ватопедської ікони Божої Матері «Відрада і Втіха», закінчується будівництво дзвіниці. А до 2013 року, коли Лядовський монастир відзначатиме своє 1000-річчя, в святій обителі планується звести шість храмів.

Православие в Украине