До святкування 1025-ліття Хрещення Київської Русі оголошується конкурс світлин «Україна православна».



ОРГАНІЗАТОРИ конкурсу:
Синодальний відділ у справах молоді Української Православної Церкви 
Національна спілка фотохудожників України
Асоціація фотомитців «РОДИНА» - творчий центр православної сімейної фотографії

Мета: організація та проведення широкомасштабної виставки фотографій та в перспективі видання фотоальманаху під назвою «Україна православна».

Заплановані розділи виставки і фотоальманаху:

  • Християнські цінності
  • Православні святині
  • Сподвижники
  • Спадщина
  • Лірика буття

Основним лейтмотивом усіх світлин повинна бути християнська максима: доброзичливе ставлення, любов до людини, незалежно від її соціального, національного і релігійного статусу. Яким стане наше суспільство в майбутньому, залежить від того, з якою системою цінностей воно піде. Ми стоїмо на роздоріжжі. «Обери життя, щоб жив ти та насіння твоє» (Втор. 30:19)

Розгорнуті пояснення щодо розділів:
Християнські цінності і лірика буття.  У цей розділ будуть прийматися фотографії що за своїм змістом відповідають християнським цінностям. Візьміть нагірну проповідь (5-я глава Євангелія від Матвія), там перераховуються чесноти, які можна назвати християнськими цінностями. 
Кожна людина, виходячи з виключно суб`єктивних передумов, сама вирішує для себе, що для неї значимо, сама вибудовує ієрархію власних цінностей та слідує їй. Сьогодні вкрай необхідно повернути християнським цінностям належне місце в ієрархії суспільних цінностей. 
Перш за все, цей розділ про велику любов до всього, що нас оточує.  
Цей розділ про унікальність людської особистості як безсмертної, духовної істоти, створеної Богом за Своїм образом і подобою, про свободу і моральність, про цінності любові, милосердя, надії, про добро і зло, мету і сенс життя, підтримку і співпереживання, та інше. 

Православні святині.  У цей розділ будуть прийматися фотографії, що за своїм змістом розповідають про життя православних святинь. Тут можуть бути і архітектура і інтер’єр,  пейзажні твори, репортаж, жанрові роботи, портрети, інше. Головне – передати дух і життя тієї чи іншої православної святині.

Сподвижники.
 У цей розділ будуть прийматися світлини, що змальовують подвиг життя сподвижників християнства. Тут будуть світлини про тих, хто не на словах, а на ділі жив чи живе за християнськими законами, своїм прикладом надихає інших до любові, до сповідування християнських цінностей. 
Таких людей серед нас багато. Найчастіше вони намагаються робити все так, щоб їх праця була непомітної і тільки після того, як вони йдуть в інший світ ми розуміємо кого ми втратили.  Ми повинні зберегти їх образи для майбутніх поколінь.

Спадщина. У цей розділ будуть прийматися архівні фотографії, що змальовують історію змальовують православне життя України і залишилися від нащадків, або перейшли у суспільне надбання (для довідки: до суспільного надбання належать твори яким виповнилося 75 років зі дня смерті автора, або такі, автор яких невідомий, або такі, що передані автором або правонаступниками до фондів архівів, музеїв та інших інституцій, де зберігаються твори суспільного надбання). 
Той, хто подає архівні фотографії особисто відповідає за правові наслідки щодо подання будь яких порушень авторського права подібних творів. 

Закінчення приймання робіт у цьому році – о 23-00 23.06.2013 року в день Святої Трійці. 
Відкриття виставки 21 липня 2013 року.

Нагороди
Переможці онлайн конкурсу будуть нагороджені дипломами та грамотами Національної спілки фотохудожників України та співорганізаторів конкурсу, а також призами від спонсорів та партнерів.

Координатор проекту Сергій Рижков
+380934266206
roman098@rambler.ru

Відео дня