У Донецьку у відділення недоношених новонароджених дітей ЦМКЛ № 3 сьогодні було передано дві лампи для фототерапії, придбані за кошти, зібрані на Різдвяному благодійному ярмарку.

Як повідомили "УНІАН-Релігії" організатори акції, для збору коштів було проведено декілька благодійних ярмарків і концерт в Центрі слов`янської культури. Підсумком акції стала сума в 24 тисячі гривень, якої вистачило на придбання двох ламп вітчизняного виробництва.

Відео дня

Сьогодні у відділенні побували представники організаторів акції - настоятель Свято-Ігнатіївського храму на Донецькому металургійному заводі протоієрей Георгій Гуляєв (який несе послух і настоятеля громади Різдва Пресвятої Богородиці м. Донецька), працівники Центру слов`янської культури та "Донецьксталь", співробітники БФ "Наследие" .

Завідуюча відділенням Броніслава Василенко розповіла про те, що практично всі недоношені діти мають підвищені показники білірубіну, який завдає шкоди незміцнілому організму дитини, тому для лікування вкрай необхідна фототерапія.

"Ми вдячні організаторам акції за цей дар, який допоможе врятувати життя наших маленьких пацієнтів", - зазначила вона.