На Волині вчора стартував восьмий Різдвяний телемарафон «Бог багатий милосердям», який проводиться з ініціативи та за безпосередньою участю Волинської Ради Церков. Його мета – зібрати кошти для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та іншим малозабезпеченим.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у відкритті телемарафону взяли перші особи міста та області, духовенство. Зокрема, голови облдержадміністрації Борис Клімчук та обласної ради Володимир Войтович, Луцький міський голова Микола Романюк, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, голова правління «Волинська лікарняна каса» Дмитро Глазунов, директор Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива.

Протягом дня у Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка тривав концерт хорових колективів представників різних релігійних конфесій, під час якого можна було пожертвувати кошти на допомогу знедоленим. Зробити пожертвування можна у благодійні скриньки, які розміщені у залі облмуздрамтеатру. Збір коштів триватиме до 1 березня. Трансляція марафону відбувалась в прямому Волинсьокї телерадіокомпанії.

Відео дня

«Сьогоднішній марафон «Бог багатий милосердям» є гарною ініціативою Волинської Ради Церков. Це зразок того, як необхідно об’єднуватися для вирішення проблем громадян», - закликав глядачів міський голова Микола Романюк. Також з його слів, приємно, що громадські організації проводять з кожним роком все більше благодійних заходів.