8 січня 2013 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні духовенства Київської єпархії відправив велику вечірню в трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської лаври.

Після богослужіння від імені вікарних архієреїв, духовенства, чернецтва та вірних Київської єпархії Блаженнішого митрополита Володимира привітав зі святом архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

«Ваше смирення, Ваше Блаженство, дивує кожного із нас. На шляху пастирського служіння людям Ви нерідко самі уподібнюєтеся Христу», — сказав, зокрема, архієпископ Олександр. За його словами, шлях, який Блаженніший митрополит Володимир пройшов за 20 років свого служіння Українській Православній Церкві (ця дата широко відзначалася в минулому році), це апостольський і проповідницький шлях, «який привів до торжества Церкви, до торжества віри, до торжества правди» .

Відео дня

У слові-відповіді Блаженніший владика також привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим і подякував за вітання:

«Нинішнє свято знову повертає нас до Віфлеємської печери, такої далекої і такої близької нашому серцю, та нагадує про євангельські події, що створені для нас та нашого спасіння. Заради нашого спасіння Іісус Христос прийняв все те, що належало прийняти, щоби спокутувати людство від гріха, прокляття та смерті й повернути до солодкого послуху Богу, Котрому ми служимо і поклоняємося.

Прославляючи рожденного Христа-Життєдавця, я бажаю вам від усієї душі постійного покрова Божої Матері, Котра сьогодні прославилася на весь світ, народивши Сина Іісуса. Я прикликаю на всіх Боже благословення і молю, щоби Господь управив наші діла, підтримав наші немочі та зберігав нас в твердості духу, любові та милості з ближніми і Самим Христом».

Віруючим були роздані маленькі ікони свята Різдва Христового з благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви.

У храмі пролунали Різдвяні колядки у виконанні Митрополичого хору під керуванням архідиякона Геронтія (Борисевича) та хору Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

Офіційний сайт УПЦ