Протягом наступного тижня по всій Україні пройдуть традиційні різдвяні концерти та фестивалі колядок.

***
КИЇВ –10 січня

У четвер, 10 січня, відбудеться вже другий «Різдвяний передзвін» – Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок у Києво-Печерській Лаврі.

Відео дня

О 17:00 в Трапезному храмі древньої Лаври прославлятимуть пришестя у світ Спасителя.

Доторкнутися до народної творчості у виконанні професійних колективів та відчути атмосферу свята запрошуються всі бажаючі. Тим більше, що вхід на фестиваль – безкоштовний.
ШЕПЕТІВКА – 10 та 12 січня

10 січня о 16.00 відбудеться щорічний вечір колядок у Городищенському чоловічому монастирі, де церковні хори Шепетівської єпархії прославлятимуть у піснеспівах народження Богонемовляти.

А в традиційному фестивалі різдвяних колядок у Шепетівці цього року візьмуть участь дитячі колективи недільних шкіл з усіх благочинь єпархії та декількох навчальних закладів міста. Свято відбудеться 12 січня о 12:00 в міському Будинку культури.
ПОЛТАВА – 11 січня

11 січня, в п’ятницю, Полтавська єпархія запрошує на традиційний благодійний Різдвяний концерт.

У заході, який відбудеться в будинку дозвілля «Листопад», візьмуть участь хорові колективи полтавських храмів, Національного педуніверситета імені Короленка, музичного училища імені Лисенка, камерні ансамблі та солісти. Усього на концерті виступатимуть понад 100 учасників. Початок концерту – о 18:00. Запрошення можна отримати в православних храмах Полтави.
ХМЕЛЬНИЦЬК – 12 січня

У Хмельницьку колядки співатимуть 12 січня у приміщенні обласної філармонії. Найкращі колективи області запрошують на святковий концерт «Христос раждається – славімо Його!». Початок о 15:00. Вхід вільний.
КАХОВКА та НОВА КАХОВКА – 12 та 13 січня

Також 12 січня, у суботу, Різдвяний концерт відбудеться у великому залі Дитячої школи мистецтв міста Каховка. Початок о 14:00.

А в Новій Каховці співатимуть колядки у неділю, 13 січня о 13:00. Усі бажаючі запрошуються до кінотеатру «Юність». Вхід – вільний.
АЛЧЕВСЬК – 13 січня

В Алчевську 13 січня відбудеться загальноміський Різдвяний концерт. У ньому візьмуть участь хорові колективи недільних шкіл та зведений хор храмів Алчевська. Початок о 14:00 в Палаці культури Хіміків. Запрошуються всі бажаючі!

Православие в Украине