Сучасні чудеса Миколая Угодника II
Сучасні чудеса Миколая Угодника II

Сучасні чудеса Миколая Угодника II

13:34, 19.12.2012
14 хв.

Святитель Миколай, допомагаючи людям, освоїв масу світських професій: лікаря і вчителя, пошукача та водного рятувальника, сімейного психолога та бізнес-консультанта ...

До дня святителя Миколая Зимового в 2011 році проект «УНІАН-Релігії» підготував матеріал про сучасні чудеса Миколая Угодника, на основі історій, які записали учасники группи в честь святителя Миколая на популярному ресурсі «Однокласники».

Сучасні чудеса Миколая Угодника. Частина I

Минув рік, група збільшилася до 80 тис. чоловік, і ми знову звернулися до її учасників:
«Якщо Господь за молитовним звертанням до Миколая Чудотворця зробив те, про що ви просили, залиште докладний запис про це на згадку про сучасні чудеса святителя Миколая».

Відео дня

Познайомившись із реальними історіями, вкотре переконуєшся, що святий Миколай допомагає всім, хто звертається до нього по допомогу. Святитель «опанував» багато світських професій: лікаря й учителя, розвідувача й водного рятувальника, сімейного психолога й бізнес-консультанта.

Чудотворець рятує людські життя, зціляє, настановляє, допомагає складати іспити, виводить із лісу, посилає дощ під час засухи, розв’язує питання бізнесу, лагодить зламані машини, захищає дітей і старих, допомагає взяти гору справедливості, оживає на іконах і появляє безліч інших чудес.

Галина Банникова, Одеса, Україна.

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ВРЯТУВАВ МОЮ БАБУСЮ
Під час війни бабуся ходила за річку красти дрова. Одного разу набрала бабуся дров, а тут сторожі. Вона злякалася й кинулася в річку із дровами. Стала тонути.

І раптом над річкою з’явилася хмара. А на ній – дідусь стоїть і каже їй: «Раба Божа Анастасія, кидай дрова й пливи». Врятувавшись, бабуся пішла в церкву й упізнала цього дідуся на іконах. Це був Миколай Чудотворець.
Прожила вона 84 роки й померла від старості. Усе життя жодної серйозної недуги не мала, навіть 40 соток городу обробляла одна.

Вікторія Сиденко (Руденко), Херсон, Україна.

ДВІЧІ У МОЄМУ ЖИТТІ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ СТВОРИВ ЧУДО
Перший раз – в 1994 році, коли занедужав мій старший син. У нього два тижні трималася температура + 40, а лікарі не могли встановити діагноз. Я лежала з дитиною в лікарні на стаціонарі й попрохала маму, щоб вона сходила в церкву, звернулася по допомогу до Бога.

Це було 18 грудня. У церкві їй відповіли: «Ви прийшли вчасно, завтра велике свято – Святителя Миколая Чудотворця, він заступник маленьких дітей. Нехай прийде мама з хворою дитиною. Вони повинні відстояти службу, а дитину треба причастити. Бог вам допоможе, і Святитель Миколай створить чудо!».

Не повідомивши завідувачеві відділення, ми пішли в церкву, і нас шукала вся лікарня. Я дуже хвилювалася, що нас сваритимуть, а в церкві сказали: «Бог не дозволить, щоб вас лаяли, дочекайтеся кінця служби». До речі, завідувач відділення і сказав після всього: «Може, і правильно Ви зробили…»
Наступного дня нас перевели в іншу лікарню, встановили діагноз. Бог привів нас до хороших лікарів. І мою дитинку вдалося вилікувати без оперативного втручання.

А друге чудо було, коли мій чоловік кинув пити.
До цього він просто вбивав мене своїми пиятиками і запоями. Якось навіть на Великдень пішов зі мною в церкву напідпитку. Мені було дуже соромно за нього перед людьми і перед Богом. Я стала перед іконою Святого Миколая і з серця вимовила: «Святителю Миколаю, ти твориш чуда, ти для мене вже створив чудо, відведи чоловіка мого від пияцтва! Зроби чудо! Врятуй його душу грішну! Допоможи мені!».

І ось уже з 1996 р. ми живемо у любові, злагоді й достатку. А із цією вадою покінчено, сподіваюся, назавжди!
Відтоді щиро шаную й уклінно схиляюся перед Святителем Миколаєм, і розмовляю з ним, як з живим. Я знаю – він чує мене й завжди мені допоможе.

Катерина Дмитрієва, Москва, Росія.

ДИВОМ ОБІЙШЛИСЯ БЕЗ ОПЕРАЦІЇ
Дивом обійшлися без операції, на якій наполягав хірург одного дуже відомого в Москві інституту...
Через нещасний випадок син отримав травму – втиснений оскольчатий перелом над правим оком. Лікар сказав, що терміново потрібно оперувати, інакше можна втратити око! Під час операції мали зняти шкіру до брів, вийняти осколки роздробленої кістки й поставити на це місце металеву пластину. А синові тоді було 16 років, він навчався у випускному 11-му класі.

Мене дуже здивувало, що хірург екстреної госпіталізації не планував. Він лише запропонував принести довідку про відсутність інфекцій, але стартову суму 60 тис. руб. запропонував сплатити одразу.

Я вирішила показати сина нейрохірургу з інституту ім. Скліфосовського. Перед виходом з дому прохала: «Святий угоднику Божий Миколаю, допоможи рабам Божим Олексію й Катерині!»

Коли ми приїхали в інститут, до нас із операційного блоку прийшов разом із офтальмологом нейрохірург Микола Дмитрович. Вони подивилися всі знімки томографа й сказали, що операцію робити не треба. Кістка заросте, буде невелика впадина – загрози для ока немає. Ми попрощалися й зі спокійною душею поїхали додому.
Ось таке чудо подарував нам, недостойним і грішним рабам Божим, Господь Спаситель світу і святитель Миколай Чудотворець! У храмі я замовила подячний молебень Господу Ісусу Христу, святителю Миколаю Чудотворцю і Казанській іконі Божої Матері.

Вікторія Максимова, Самара, Росія.

ВІРЮ МИКОЛАЮ ЧУДОТВОРЦЮ
5 вересня у моєї мами трапився обширний інфаркт… А десь за 4 дня до цього їй наснився Миколай Чудотворець, який сказав: «Усе буде добре, житимеш». Мама вижила, але лікарі лякають, що прогноз поганий, що занадто великий рубець.
Я дуже хвилююся, але вірю в краще, бо ж святий Миколай сказав, що все буде добре.

Лола, Скотсдейл, США.

ЙОГО ДОПОМОГА ШВИДКА Й ДИВОВИЖНА
Він і суворий, і милостивий одночасно. З кутка, де горить лампадка, Миколай уважно дивиться і на простолюдина, і на товстосума. У кожному храмі є його образ, і навіть якщо ми більше нікого зі святих не знаємо, то, побачивши Миколая, одразу відчуваємо себе в храмі як вдома.

Ольга, Курськ, Росія

«ЯКЩО БОГ Є, НЕХАЙ ТВОЯ ІКОНА ЗАКРИЄ ОЧІ»
Моя дочка навчалася у дев’ятому класі. Клас у них був дуже невгамовний. І до них стала навідуватися інспектор у справах неповнолітніх, вона знущалася, била й принижувала дітей.
Самі розумієте, міліції не доведеш злочину. Я дуже хвилювалася й стала благати Миколайчика: «Допоможи, Бога ради, позбутися її, на тебе лише сподіваюся».

Минуло зовсім небагато часу. Якось навідалася знову ця інспекторка в клас, але цього разу побила вона дівчинку, у якої батько був омоновець. Він написав на неї заяву.

Інспекторку з ганьбою вигнали, і відтоді все налагодилося. І я ще раз переконалася, що Миколай Угодник допомагає дітям.
Ще одна історія. Був у мене час, коли дуже ослабла віра в Бога. Усе сприймала в чорному світлі, і здавалося, виходу вже не буде. У цей час я стала читати про чудеса. А до цього я часто просила Миколайчика, він був моїм найшанованішим святим. І я вирішила в церкву більше не ходити, Богові не молитися. Але у Бога свій промисел.

Одного разу я все ж вирішила сходити в церкву й посповідатися. У той 2010 рік було дуже посушливе літо, заодно я вирішила попросити в Бога дощу. Зайшла в церкву й стала напроти ікони Миколайчика. Стою й подумки з ним розмовляю. Пояснюю, що віра ослабла, сил немає. І тут я кажу Миколайчику: «Якщо Бог є, нехай твоя ікона заплющить очі». У ту ж мить лик Чудотворця оживає, і він заплющує очі. Він посміхнувся по-доброму, а ікона стала переливатися золотавими барвами. І за мить стала такою, як і була. А вночі пішов заливний дощ. Так я на власні очі побачила дива. І більше не сумнівалася, що Бог є.

Дмитро Рябинін, Желєзногорськ, Росія.

ЗАВДЯКИ СВЯТИТЕЛЮ МИКОЛАЮ Я КИНУВ НАРКОТИКИ
Моя історія, пов’язана з Миколаєм Чудотворцем, дуже довга, розповім коротко. Я кинув наркотики завдяки угоднику Божому. Три з гаком роки з 19 грудня навіть цигарок не палю. Можу сказати – бачив його, але на той момент його не знав. Слава Богу і його угоднику Миколаю!

Тетяна Якутіна, Кодинськ, Росія.

ВІН НАШ СІМЕЙНИЙ ЗАСТУПНИК
Миколаю Угоднику ми дуже зобов`язані! Завдяки йому всі наші сімейні проблеми благополучно розв’язуються. Він наш сімейний покровитель і заступник. Ми із чоловіком повінчалися 22 травня 2005 року.

Тетяна Лучшева, Майкоп, Росія

ДОПОМІГ ВИЙТИ З ЛІСУ
Ми з подругою пішли в ліс і заблукали. Було це в горах у листопаді місяці, дні холодні й короткі. Увесь день блукали, як виявилося, по колу, голодні й без краплі води, ноги стерли. Сил рухатися далі вже не було, почалася істерика. Усі спроби знайти хоч якийсь спуск закінчилися тим, що ми провалювалися по пояс у глибокий провал. Дуже страшно!

Дивом вибралися на стрімкий обрив, далеко внизу вирувала річка, але дороги, щоб спустися, там не було. Тим же шляхом пішли назад. Стемніло і похолоднішало, шакали завили…
Мені було так страшно й так хотілося додому… Я зі сльозами упала навколішки і стала прохати, щоб Святий Миколай Чудотворець показав мені дорогу додому.

Раптом я сказала подрузі, що тепер я її поведу, і пішла, як я тоді думала, куди очі дивляться, у перший ліпший бік. Йшли ми хвилин десять, аж раптом у просвіті між деревами стала виднітися дорога, залишилося тільки знайти спуск. Зібравши сили, незабаром ми його знайшли. Він був дуже крутий, довелося котитися через кропиву й колючки. Але ми вибралися.
Я після цього випадку ще довго відходила, але зрозуміла назавжди, що врятувалися ми тільки завдяки Миколаю Чудотворцю.

Тетяна, селище Часов Яр, Україна.

ВИМОЛИЛА ГРІХ
Вимолила двох діток, вимолила гріх, який скоїла з великої дурості… Миколай Угодник усе вибачає, головне – щиро просити.

Тетяна Власенко, Херсон, Україна.

ЧИТАЙТЕ АКАФІСТ СВЯТОМУ МИКОЛАЮ
Коли не можете вирішити, як правильно вчинити, зробити якийсь вибір, чи то у побутових питаннях, чи пов’язаних з родиною, здоров’ям, – читайте акафіст Святителю Миколаю. Найчастіше приходить правильне рішення. Взагалі дуже велика допомога подається хворим з Божою допомогою, коли читати акафіст.

Валентина Горнякова, Сокіл, Росія.

ОНУК УСПІШНО СКЛАВ ІСПИТ
В онука була літня сесія у виші. Усі іспити склав успішно, а на одному діло загрузло. Викладач сказала, що хто не склав, складатимуть восени. Студенти засмутилися й усі, крім мого онука, роз`їхалися додому, і він увечері дзвонить і сумно каже, що днів за три теж приїде.
Після його дзвінка я стала молитися Святителю Миколаю Чудотворцю, просити зі слізьми, щоб якось усе владналося. Бо ж з боргом погано ходити. Через день – дзвінок від онука. Викладач вирішила все ж дати боржникам шанс перескласти, але всі вже виїхали, крім мого онука. Він склав іспит успішно.

Ганна Савченко

СВЯТИЙ УГОДНИК УБЕРІГ ВІД АБОРТУ
Святителя Миколая шаную із самого дитинства, мені багато про нього розповідали моя прабабуся і бабуся. І років з 6–7 я часто зверталася до нього по допомогу. І давно для себе вирішила, що якщо буде в мене син, неодмінно назву Миколою.
Так вийшло, що в 2002 році зустрічалася із хлопцем і завагітніла. Хлопець злякався і вирішили піти на аборт.
Отримавши направлення на аборт, я спочатку не звернула уваги, а потім виявилося, що він призначений на 19 грудня. Мене немов струмом пройняло.

Три дні я молилася, стоячи навколішках, Миколаю Угоднику, що припустила таку думку. Розповіла мамі, вирішила, що народимо і самі впораємося. А 18 грудня хлопець мені освідчився, і 19 грудня замість аборту я стала на облік.
У мене народився хлопчик – Миколка. Його тато був тільки радий такому імені, тому що його найкращих друзів зовуть Миколаями. На жаль, наш шлюб розпався… Зараз молю Святителя Миколая, щоб він допоміг нам у вирішенні наших проблем.

Григорій Платонов, Краснодар – Приморсько-Ахтарськ, Росія.

РОЗВ`ЯЗАВ ПРОБЛЕМИ В БІЗНЕСІ
Були проблеми в бізнесі, я навколішках молив Господа і Миколая, наступного дня була угода! Зараз усе налагоджується.

Ольга Пугіна, Росія, Арзамаський район.

СВЯТИЙ УГОДНИК ПОЛАГОДИВ МАШИНУ
У моєї подруги померла бабуся. Після похорону й поминального обіду ми вирішили з`їздити на джерело, зануритися у святу воду. Ми їхали на своїй машині, у нас ніколи з нею проблем не було, жодного разу ніде не стояли через поломку, але цього разу машина зупинилася посеред дороги і не заводилася. Чоловік дзвонив усім своїм друзям, але ніхто не міг приїхати, довго не могли знайти причину поломки.
Раптом я в гаманці із правами знайшла молитву Миколаю Чудотворцю для водіїв. Не встигла дочитати її, як машина завелася, і ми благополучно з`їздили на джерело. Хвалити Бога й Миколая Чудотворця за все!

Марина, станція Дондуковська, Росія.

СВЯТИТЕЛЬ МИКОЛАЙ ВИВІВ З КОМИ ДИТИНУ
Два роки тому у мене занедужала донечка. Буквально за декілька годин їй стало зле, і вона впала в кому. У лікарні мені сказали, що дитина може померти…
Сидячи в лікарні, я молилася Миколаєві Чудотворцю, і він моїй донечці допоміг. Тепер я у важку хвилину завжди звертаюся до нього, і мені одразу стає легше на душі.

Антоніна Баронова, Котельники, Люберецький район, Росія.

СПОДОБИВ ХВОРИХ ДІТОК ПРИЧАСТИТИСЯ
У травні 2005 року ми їхали після святкової служби відвідати хрещеницю Катю в лікарні. Дівчинці тоді було 5 років, вона лежала у відділенні нейрохірургії після операції на хребті.

Раптом прийшла думка: як же дитині у свято причаститися? Тоді я попросила Миколая Угодника, щоб і Каті побувати на Святій Трапезі на честь свята, хоч це й здавалося неможливим.

А коли приїхали в лікарню, її мама сказала, що Катю причастив священик із сусідньої палати. Священик приїхав на обстеження здалеку, і я подумала, звідки ж у нього причастя? Мама Каті розповіла, що в нього були якісь маленькі крихти, і він усіх дітей причастив, поклав крихту на пустушку, і їм у ротик дав. Тобто в нього були із собою Святі Дари. Ось це чудо!

Галина Єрмоленко, Можайськ, Росія.

ДОПОМІГ ВІДШУКАТИ ДОКУМЕНТИ
Цього року мій чоловік оформляв документи на пенсію. І трапилося так, що ми не могли знайти вдома його трудову книжку. Усе обшукали – немає книжки. Це було катастрофою для всієї нашої сім’ї.

І я в сльозах звернулася з молитвою до Миколая Угодника. Того ж дня через деякий час я спокійно стала перегортати всі документи, і на моє велике здивування і щастя – трудова книжка лежала в шкіряній палітурці Почесної грамоти від уряду Московської області. Ось які чудеса йдуть від молитви Миколая Чудотворця! Нехай береже вас усіх Господь!

Анна Горпинченко, «УНІАН-Релігії»
 

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся