Представник Руської православної церкви в Страсбурзі ігумен Пилип (РЯБИХ) підтримав рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про відмову жінці усиновити дитину своєї партнерки та про обмеження доступу одностатевих пар до штучного запліднення, повідомляє РИА Новости.

"Європейський суд з прав людини виніс рішення у справі двох громадянок Франції (" Дюбуа проти Франції ", справа № 25951/07), заявивши, що Франція не порушує Європейську конвенцію з прав людини, відмовивши жінці-лесбіянці усиновити дитину своєї партнерки та обмежуючи доступ до штучного запліднення одностатевим партнерам з донором із гетеросексуальної пари. Представництво Руської православної церкви в Страсбурзі висловлює задоволення прийнятим рішенням", - сказав в середу ігумен Пилип.

"Сучасне право, в тому числі французьке, виходить з природного порядку, при якому у людини може бути тільки одна мати та один батько. А тому, поява іншоої "законної" матері передбачало б позбавлення прав тієї, яка народила дитину. Саме тому сьогодні так наполегливо представники сексуальних меншин намагаються ліквідувати поняття "батько" й "мати", замінивши їх терміном "замінять термінами "батько 1" і "батько 2", - вважає ігумен Пилип.

Відео дня