У день Хрещення Господнього, 19 січня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій освятить води Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5А).

Акредитацію проводить Центр інформації УПЦ за тел. (050) 312 37 26 або за електронною поштою church.information.center@gmail.com 

Акредитовані представники ЗМІ мають бути на місці події об 11.35, де буде зазначено місцепроведення брифінгу. 

Відео дня

Близько 11.45-11.50 розпочнеться урочисте освячення вод Дніпра, після чого кияни почнуть омовіння у хрещенській купелі.

Для проведення молебню буде підготовлено купальню у формі хреста і сходинки для спуску у воду.

Свято-Покровський собор Києва знаходиться за адресою вул. Прирічна, 5А. Проїзд: від станції метро "Мінська", "Героїв Дніпра" – маршрутним автобусом 559 до храму. Від станції метро "Мінська" – тролейбусом 24, 24к до зупинки "Вул. Прирічна"; від станції метро "Петрівка" – тролейбусом 34 до зупинки "Центр "Сфера". З Рибальського півострова – автобусом 88 до зупинки «Вул. Прирічна».

Хрещення Господнє - одне з головних християнських свят, що завершує Різдвяні святки. Свято називають також Богоявленням. За Євангелієм від Матвія, коли святий Іоанн Предтеча хрестив у річці Йордан Іісуса Христа, на Спасителя з неба зійшов Святий Дух у вигляді голуба. Своїм хрещенням у Йордані Спаситель поклав початок таїнства Хрещення, через яке людина народжується для життя у Христі.