Різдвяна місія УПЦ відвідала 10 військових підрозділів і 10 блокпостів у зоні АТО - капелани про поїздку (відео)

17:09, 14.01.2017
3 хв.

Капелани Української Православної Церкви та вихованці Київської академії і семінарії підтримали українських військових та привітали з різдвяними святами 10 військових підрозділів і 10 блокпостів у зоні АТО. Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч автобуса з Різдвяною місією відбулася у Києво-Печерській лаврі. 

Капелани Української Православної Церкви та вихованці Київської академії і семінарії підтримали українських військових та привітали з різдвяними святами 10 військових підрозділів і 10 блокпостів у зоні АТО.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч автобуса з Різдвяною місією відбулася у Києво-Печерській лаврі. 

За словами голови сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій при Синодальному військовому відділі УПЦ протоієрея В’ячеслава Яковенко, капеланів в АТО зустріли в дружній атмосфері, при цьому з деякими вже були знайомі за попередніми поїздкам.

«Ми везли солдатам і солодкі подарунки, і різну гуманітарну допомогу, інструменти для ремонту техніки, продукти. Семінаристи виконували колядки. В Авдіївці я зустрів тих військових, яких минулого разу відвідував у місті Щастя. Пригадую, тоді ми привезли солдатам солодощі, яким ті були неймовірно раді. Не встигли розвантажити машину, дивлюся, хлопці вже відкривають коробки з цукерками. Цей випадок мені запав в серце, тому ми дуже багато солодощів везли цього разу», - розповів протоієрей В’ячеслав Яковенко.

За словами студентів Київських духовних шкіл, завдяки цій поїздці вони отримали досвід пастирської роботи у польових умовах і знайшли нових друзів.

«Найбільше запам’яталися посмішки тих солдатів, які слухали наші колядки. Ми везли радість туди, ми її веземо і звідти. Сподіваюся, будемо спілкуватися, адже там перебувають наші однолітки. Вони нам розповідали про своїх наречених, просили молитися», - говорить учень 3-го класу КДАіС Олександр Гайда.

За словами заступника голови військового відділу УПЦ архімандрита Луки (Винарчука), священики УПЦ з усієї країни постійно відвідують своїх земляків - українських воїнів у зоні АТО.

«Це була перша поїздка семінаристів у зону АТО. Хлопці побачили як працюють капелани, поділилися радістю свята Різдва Христового з тими, хто цього особливо потребує. Для них як для майбутніх пастирів, це важливий досвід», - зазначив архімандрит Лука.

Поїздка тривала 10-13 січня у важких погодних умовах, дорогою голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Августин (Маркевич) разом із капеланами та студентами звільнили вантажівку із заметів, водій якої потребував допомоги.

«Це вже було під кінець дня, холодно, градусів вісім морозу. Ми зупинилися на трасі, помітивши, що водія вантажівки знесло з дороги. Тоді владика Августин підійшов до авто і почав штовхати машину, а ми за ним. З півгодини тривали наші спроби. Авто ми таки витягнули», - розповів протоієрей В’ячеслав Яковенко.

Капелани УПЦ відвідали блокпости, підрозділи та загіни у Слов`янську, Краматорську, Бахмуті, Авдіївці, Курахово, Мар`їнці, Красногірську та Дніпрі.   Також привітали людей похилого віку у будинку пристарілих та вихованців дитячого будинку у місті Бахмут. 

Заходи відбулися виключно на території, що контролюється військами України.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся