Мета поїздки - духовно-пастирська опіка українських воїнів / Центр інформації УПЦ

Жоден капелан УПЦ ніколи не був на території, непідконтрольній українським військам - митрополит Августин (фото)

18:01, 11.01.2017
3 хв.

Капелани Української Православної Церкви перебувають у зоні проведення АТО, щоб духовно підтримати українських військових і привітати зі святом Різдва. Заходи відбуваються на території, що контролюється військами України. Привітання, колядування, солодкі подарунки, передача продуктів харчування й гуманітарної допомоги, необхідної для облаштування казарм, інструменти для ремонту техніки. А також духовна опіка і спільна молитва.

Капелани Української Православної Церкви перебувають у зоні проведення АТО, щоб духовно підтримати українських військових і привітати зі святом Різдва.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, з посиланням на голову Синодального військового відділу УПЦ митрополита Августина (Маркевича), за 11 і 12 січня священики УПЦ планують відвідати 8 військових підрозділів і 10 блокпостів, після чого повернуться до Києва. Заходи відбуваются на території, що контролюється військами України.

Центр інформації УПЦ

"Ми, військові священики, які офіційно опікуються українськими воїнами, відвідуємо їх не лише на свята, є безліч робочих поїздок. Але у ці дні наша мета - вручити подарунки і підтримати якумога більше наших воїнів. Дехто поширює інформацію, що ми мали відвідати і непідконтрольну українським військовим територію. Але ці люди не розуміють, у чому полягає служіння військового священика. Ми як капелани, несемо духовну відповідальність за наших вірних, які служать в Україні. Тому наша місія може бути лише тут, і це узгоджено з Міністерством оборони і Штабом АТО", - повідомив митрополит Августин.

Відео дня
Cтуденти КДАіС співають колядки / Центр інформації УПЦ

Владика підкреслив, що жоден капелан УПЦ ніколи не був з пастирським візитом і не може бути на території, непідконтрольній українським військам.

"Капелан УПЦ - це не звичайний священик, а перебуває у постійному співробітництві з державою, тому ніколи не перебував і не буде перебувати на тому боці", - пояснив митрополит Августин.

Зокрема, він зазначив, що мета цієї поїздки - духовно-пастирська опіка наших воїнів, різдвяні привітання, колядування, солодкі подарунки, передача продуктів харчування й гуманітарної допомоги, необхідної для облаштування казарм, інструменти для ремонту техніки. А також духовна опіка і спільна молитва з українськими військовими.

Центр інформації УПЦ

Начальник штабу підрозділу держслужби транспорту у Слов'янську підполковник Валерій Завгородній розповів про враження від зустрічі з капеланами УПЦ.

"Ми усі раді такій душепастерській підтримці. Отримали гуманітарну допомогу, солодкі подарунки, іконки. Нас привітали колядками. Це дуже важливо, що нас не забувають. Хлопцям було дуже приємно трохи відволіктися від повсякденних справ, прийняти привітання. Сьогодні святковий настрій, радість Різдва торкнулись кожного", - розповів Валерій Завгородній.

Центр інформації УПЦ

Також капелани УПЦ привітали людей похилого віку у будинку пристарілих та вихованців дитячого будинку у місті Бахмут.

За два дні капелани УПЦ відвідають блокпости, підрозділи та загіни у Слов`янську, Краматорську, Бахмуті, Авдіївці, Курахово, Мар`їнці, Красногірську та Дніпрі.   

Разом із капеланами у поїздці беруть участь вихованці Київських духовних шкіл. 

Центр інформації УПЦ

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся