У Свято-Успенській Почаївській лаврі відбулася зустріч православної молоді з архіпастирями Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього року бесіду з молоддю провели митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської Духовної Семінарії єпископ Шумський Серафим і голова Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

У Свято-Троїцькому соборі лаври зібралося близько 500 молодих людей з усіх куточків України. На святкування дня пам’яті преподобного Амфілохія приїхали віряни з Чернівців, Мукачево, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Ківерець, Вінниці та Дніпропетровська.

Відео дня

Преосвященні архієреї привітали молодь зі святом на честь преподобного і прийдешнім Різдвом Христовим, після чого відповіли на численні запитання присутніх, пов’язані з духовним життям.

Як повідомляють організатори, традиції у період гучних святкувань світського нового року приїжджати в Святу обитель на Заході Україні, щоб вшанувати пам’ять преп. Амфілохія понад десять років. Започаткувала її мукачівська молодь.

Напередодні зустрічі з архіпастирями, всі відвідують Богослужіння в день пам’яті преп. Амфілохія. А пізніше збираються на спільні чаювання. Цього разу, окрім іншого була проведена Різдвяна вікторина, здійснено показ фільму «Моя святість», знятого молоддю з Ківерець Волинської області.