Ельнур

Ніхто не міг очікувати, що Ельнур Ашрафов, цей 8-річний здоровий і активний хлопчина, опиниться на лікарняному ліжку. І, судячи з усього, надовго.

Про це "УНІАН-Релігії" розповіли в БФ "Надеюсь и верю".

Серпень минулого року став поворотним моментом у долі дитини. Почалася різка реакція на звичайну планову пробу Манту. Надалі хвороба діяла підступно.

Відео дня

Довгі місяці лікарі не могли визначити справжній діагноз. Без терапії з кожним днем лейкоз стає все складніше для лікування. Весь цей час Ельнур відчував себе дуже погано – болі в спині, висока температура. Три місяці малюка помилково лікували від туберкульозу. Після були численні безрезультатні обстеження. Стан дитини погіршувався, а діагноз так і не був визначений.

Коли з поліклініки Ельнура направили в Обласну дитячу клінічну лікарню, захворювання нарешті було діагностовано. У хлопчика гострий лімфобластний лейкоз. До лікарні його привезли у кареті «швидкої допомоги». Самостійно він вже не міг пересуватися.

Потягнулися лікарняні будні. Підступна хвороба потребує лікування хіміотерапією. А це означає, що сім'ї потрібно шукати кошти для придбання дорогих медпрепаратів. Вартість деяких з них - тисячі гривень. Вартість усього лікування вимірюється вже сотнями тисяч.

Мама Ельнура виховує одна. Вона звертається з проханням допомогти вилікувати дитину.

Про те, як допомогти – ТУТ