news.church.ua

Саме в храмі Пресвята Діва Марія готувала свою душу для того, щоб стати вмістилищем Невмістимого Бога.

Про це сказав у своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій у день Введеня у храм Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Іноді люди говорять, що не обов’язково йти в церкву на молитву, що можна молитися на всякому місці, — зазначив Блаженніший владика. — І це правда — можна молитися і треба молитися на всякому місці. Але є такі місця, які для молитви призначені».

Відео дня

Він підкреслив, що кожна людина, яка намагається жити по-християнськи, це розуміє.

«Православна людина знає, що в храмі легше молитися, аніж в іншому місці. В храмі є та благодать, яка допомагає людині в її молитві. Храм — це місце, де християнин духовно зростає», — підкреслив Предстоятель.

Він розповів, що саме в храмі Пресвята Діва Марія готувала свою душу для того, щоб стати вмістилищем Невмістимого Бога.

«Пресвята Діва Марія провела в молитві в Єрусалимському храмі дев’ять років. Там Вона зробила свою душу палатою для Небесного Царя», — сказав Митрополит Онуфрій.

Його Блаженство нагадав, що храм — це також місце, де звершуються Таїнства.

«В храмі Сам Господь знаходиться постійно Своїм Пречистим Тілом і Кров’ю. Тут звершуються Таїнства Євхаристії, хрещення, вінчання, миропомазання, покаяння, єлеопомазання і рукоположення в священний сан», — зазначив він.

Предстоятель при цьому зауважив: «дійсно, потрібно скрізь дякувати Богу і скрізь, на всякому місці, молитися, але найсильніша молитва у храмі Божому».

«І ми дорогі, брати і сестри, в цей день просимо Святу Діву Марію, щоб Вона допомагала нам жити духовно, щоб ми не забували, що храм Божий — це храм молитви», — підкреслив він.