Фото надано

У столичному храмі святої блаженної Ксенії Петербурзької (м. Харківська, вул. Вишняківська 1а) до 14 грудня перебуватиме ікона Божої Матері "Милуюча".

Як повідомив Центру інформації УПЦ клірик храму протоієрей Георгій Іващук, ця святиня є списком чудотворної ікони Божої Матері "Троодітісса", яка знаходиться на Кіпрі (Греція).

"Від цієї ікони багато людей отримують зцілення від раку, безпліддя, хвороб зору. Допомогу при безплідді ікона Божої Матері "Милостива" явила родині грецького православного Іонікіса. Вони з дружиною молилися і обіцяли, що новонароджений син присвятить своє життя Богу. Молитви були почуті, але подружжя вирішило, що не хоче віддавати довгоочікуване чадо в чернецтво. Вони прийшли у монастир з великими дарами з метою відкупитися. Камінь зірвався зверху і неодмінно потрапив би у дитину, якби ікона "Милостива" не нахилилася і не врятувала б його. На зворотному боці святині досі зображений слід від того каменя. А Іонікіс і його дружина більше не противилися Божій волі. Їхній син, коли подорослішав, став ченцем", - розповів отець Георгій.

Відео дня

Також священик зазначив, що ікона «Милуюча» побувала у багатьох містах України і майже скрізь були випадки зцілення.

Кожен день о 12.00 в храмі святої блаженної Ксенії Петербурзької перед іконою "Милуюча" служитимуть молебень з читанням акафісту.

*** За переданням, чудотворна ікона Божої Матері "Троодітісса" написана євангелістом Лукою. За часів іконоборства Кіпр продовжував іконошанування і ікони ховали. Коли іконошанування було відновлене (в IX ст.), Ця ікона дивним чином була знайдена в одній з печер в горах Троодоса. У 990 році поряд з печерою була зведена каплиця, а пізніше заснований монастир.