news.church.ua

Вже декілька років в Рівненській області вандали грабують храми УПЦ, жоден зі злочинів не був розкритий.

Два храми Острозького благочиння Рівненської єпархії УПЦ було пограбовано в ніч із 21 на 22 жовтня. Постраждали церкви у двох сусідніх селах – Сіянці та Тесів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

«У зв’язку із напруженою ситуацією із пограбуванням храмів у єпархії, – розповів благочинний Острозького району протоієрей Олександр Максим’юк, – і віряни, і священики стараються слідкувати за церквами і щоночі обходять прихрамову територію. Так і було виявлено цей злочин».

Відео дня

Варто зазначити, що тільки за минулий рік було здійснено більше двадцяти актів вандалізму та пограбувань храмів на території Рівненської області, жоден зі злочинів не був розкритий, а злочинці не отримали належного покарання.

Як повідомив отець благочинний, староста Свято-Миколаївського храму с. Тесів помітив виламані двері у паламарку і зателефонував у поліцію. Працівники правоохоронних органів з’ясували, що із церковної каси зникла значна сума коштів. Також зловмисники спорожнили скриньку із пожертвами для онкохворих дітей.

Аналогічну ситуацію було виявлено і в Свято-Георгіївському храмі с. Сіянці. Настоятелю місцевого храму зателефонував благочинний уже після того, коли стало відомо про злочин у Тесові. Священнослужитель прийшов до церкви і теж виявив сліди зламу.

В обох випадках у церквах крадії хоч і вчинили безлад та забрали всі гроші із кас та скриньок з пожертвами, втім, ані церковне начиння, ані старовинні ікони злочинців не цікавили. Вандали не зачепили Святих Дарів і престол. Зараз на місці подій працюють слідчо-оперативні групи правоохоронних органів.

Як розповіли місцеві жителі, цієї ж ночі було пограбовано і храм в ім’я святої рівноапостольної Марії Магдалини сусіднього села Бадівка, що також належить УПЦ, та ось уже два роки захоплений «Київським Патріархатом».

Нагадаємо, 11 жовтня митрополит Сарненський Анатолій направив звернення Президенту щодо захисту релігійних почуттів віруючих та храмів УПЦ від вандалізму. На Рівненщині злочинці вже декілька років грабують храми Української Православної Церкви безкарно.

Фото uozter.gov.ua