5 жовтня духовенство та віруючі Української Православної Церкви молилися, щоб Господь наставив народних депутатів не ставати знаряддям антирелігійної боротьби. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня на молитву під стінами українського парламенту зібралося близько тисячі людей. Духовенство звершило молебень за мир в Україні.

Під час мирного зібрання представники депутатського корпусу від опозиції вийшли до віруючих громадян Украіни щоб вислухати їх вимоги і донести до законодавчого органу.

Також за час проведення мітингу проти скандального законопроекту було зібрано більше 800 підписів людей, які висловлюються проти внесення змін до законодавства, які відкривають шлях до захоплення храмів і розпалення міжконфесійної ворожнечі.

Слід зазначити, що сьогоднішнє засідання Верховної Ради розпочалося з виступу депутата В. Єленського, наповненого відкритими закликами до дискримінації та агресії проти громадян Украіни залежно від їх релігійних переконань.

Нагадаємо, вносити зміни до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації» Верховна Рада планує завтра, 6 жовтня. Згідно з логікою законопроекту В. Єленського № 4128, будь-яка стороння людина може вважати себе членом певної парафії та голосувати за її перехід в іншу юрисдикцію. За такою схемою вже відбулися десятки захоплень храмів Української Православної Церкви.

Також раніше повідомлялося, що негативне ставлення до цього законопроекту висловили представники Всесвітньої Ради Церков, члени Секретаріату ВРЦіРО, науково-експертне управління Верховної Ради, Інститут релігійної свободи, юристи Міжнародного інституту захисту прав людини країн Східної Європи, українські релігієзнавці.

Фахівці стверджують, що що запропоновані Єленським зміни до чинного законодавства несуть загрозу невиправданого втручання держави в автономність релігійних громад та появи нових конфліктних ситуацій через плутанину у порядку внесення змін до статутів.

Сьогодні також відбулась прес-конференція на тему: «Небезпека для релігійної спільноти України: чому Церкви просять депутатів не голосувати за законопроект 4128».