news.church.ua

В Українській Православній Церкві спростували інформацію про причетність до непатріотичних угрупувань. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційному сайті УПЦ.

Зокрема, йдеться про матеріал від 15 вересня на одному із інтернет-ресурсів, де повідомляється про те, що начебто УПЦ організувала табір «Козачого кадетського корпусу ім. Володимира Великого» і співпрацювала з представниками так званого «Верного казачества».

В УПЦ зазначають, що на території Спасо-Преображенського жіночого монастиря в смт. Пісківка, про який йдеться в статті, не розміщується жодних світських організацій.

Відео дня

"Київський козачий кадетський клас, який діє при Позашкільному навчальному закладі «Центр військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «Десантник»» Святошинської РДА у Києві, проводить літні збори своїх вихованців в смт. Пісківка, дозволяючи їм відвідувати богослужіння монастиря.

Керівництво Київського козачого кадетського класу надало представникам монастиря інформацію щодо того, що програма освітньої-виховної роботи їх організації затверджена відповідними документами Міністерства освіти і науки України. Ніякої співпраці цієї організації з представниками «Верного казачества» на території Спасо-Преображенського монастиря ніколи не відбувалося", - повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Водночас висувається припущення, що "за наданою представниками Позашкільного навчального закладу «Центр військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «Десантник»» інформацією, поява статті з відверто неправдивими свідченнями була обумовлена спробами певних осіб відібрати у їх організації приміщення в Києві".