Митрополит Антоний

Максимально розкрити свої таланти і уникати хибних пріоритетів в житті, побажав школярам і студентам у День знань керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Антоній (Паканич).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, владика зазначив, що роки навчання – це час, коли формується світогляд людини, закладається фундамент особистості.

«Від того, як сформується особистість дитини сьогодні, які пріоритети в житті вона обере, буде залежати якими наше суспільство і країна стануть завтра. Щоб усвідомити справжні цілі і не звернути на хибний шлях, необхідні знання, що формують картину світу. Чим повнішою буде картина, тим ефективніше людина реалізується у житті. Але мова не про ілюзорний матеріальний успіх, а про істинну радість, коли людина здатна максимально розкрити свої таланти і з їхньою допомогою служити ближнім. Господь зобов'язує нас: "Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав" (1Пет.4:10)», - сказав митрополит Антоній.

Відео дня

Також владика зазначив, що багато в освітньому процесі залежить від мистецтва викладачів.

«Вчитель має вести за собою, допомагати розкривати таланти і посіяти насіння прагнення до істини. Адже справжнє навчання - це не суха передача знань. Це мистецтво викликати зацікавленість, вміти пояснити, навчити мислити. Дуже важливо прищепити любов до історії, культури, Вітчизни. Передати важливість збереження віри, традицій. Якщо цю любов переймуть учні, вони здобудуть духовну міць, а Україна отримає гідних громадян і надійне майбутнє», - підсумував митрополит Антоній.