1

У православних два нових святих небесних покровителі - святитель Іоаннікій і преподобний Вассіан (фото)

16:51, 28.08.2016
2 хв.

У Києво-Печерській лаврі прославили в лиці святих митрополита Київського і Галицького Іоаннікія (Руднєва, +1900) та схиієромонаха Вассіана Сліпого (Балашевича, +1827), які подвизалися і були поховані в обителі.

У Києво-Печерській лаврі сьогодні прославили в лиці святих митрополита Київського і Галицького Іоаннікія (Руднєва, +1900) та схиієромонаха Вассіана Сліпого (Балашевича, +1827), які подвизалися і були поховані в обителі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, прославлення святих відбулося за Літургиєю на площі перед Успенським собором.

Урочисте богослужіння з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці, що є престольним святом Києво-Печерської лаври, очолив Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій.

Відео дня

Чин прославлення подвижників відбувся згідно рішень Священного Синоду УПЦ від 19 квітня та 20 липня 2016 року (Журнали № 21 та 29).

Після оголошення керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм рішень Синоду про канонізацію, намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел прочитав житія угодників Божих, а Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій благословив присутніх іконами новопрославлених святих.

1

День пам’яті преподобного Вассіана Сліпого (Балашевича) віднині святкуватимуть в день його преставлення - 8 травня за новим стилем. День пам`яті святителя Іоаннікія (Руднєва), митрополита Київського і Галицького також в день його преставлення - 20 червня за новим стилем.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, обидва святих подвизалися та були поховані у Києво-Печерській Лаврі. Могила святителя Іоаннікія знаходиться у Хрестовоздвиженському храмі, а преподобного Вассіана – біля храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Також за Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після богослужіння тисячі вірян пройшли хресною ходою до Ближных печер Києво-Печерської лаври, де відбувся святковий молебень.

Фото офіційного сайту УПЦ і сайту Києво-Печерської лаври

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся