Фото korrespondent.net

Кількість парафій Української Православної Церкви за два роки предстоятельства Блаженнішого митрополита Онуфрія збільшилася на 484.

Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) сьогодні на брифінгу з нагоди другої річниці інтронізації Блаженнішого митрополита Онуфрія, повідомляє Центр інформації УПЦ.

"За два роки від часу обрання Блаженнішого митрополита Онуфрія 123-м предстоятелем УПЦ, Церква зростала як кількісно, так і якісно. Кількість наших парафій збільшилася на 484. Блаженніший митрополит Онуфрій здійснив 43 пастирські візити в єпархії, освятив 23 нових храми у різних куточках нашої країни. Канонізовано 13 нових святих", - розповів митрополит Антоній.

Відео дня

Керуючий справами УПЦ переконаний, що ці статистичні дані – свідчення того, що "Церква зростає, церква живе, церква відроджується".

Митрополит Антоній зазначив, що події останніх двох років лягли важким тягарем на плечі українців і на Українську Православну Церкву, "а Церква - це є наші люди".

"Саме в 2014 році відбулася революція, політична й економічна криза, збройне протистояння на сході України. І головним закликом митрополита Онуфрія був призив до молитви. Церква наша, зі слів Блаженнішого митрополита Онуфрія, не розділяє українців на своїх і чужих, на правильних і неправильних. Всі ми є громадянами єдиної України, всі ми різні, але всі ми – діти Божі", - сказав керуючий справами УПЦ.

Нагадаємо, що рішенням Священного синоду УПЦ від 24 лютого 2014 року митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій був обраний Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри. 13 серпня 2014 року на Соборі єпископів УПЦ митрополит Онуфрій обраний Предстоятелем Української Православної Церкви. Інтронізація відбулася 17 серпня 2014 року.