Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрий

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді до Дня хрещення Київської Русі розповів як стати справжнім християнином.

За словами Митрополита Онуфрія, після хрещення князем Володимиром Київської Русі, на теренах давньоруської держави з’явився новий благородний народ, який вміє любити та прощати, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Свята віра перетворила князя Володимира з жорстокого та рішучого - в м’якого, доброго, сердечного і милосердного правителя. Ми, по милості Божій, є чадами святого князя Володимира. Чадами по плоті, та чадами по духу. Але для того, щоб бути чадами по духу, ми повинні наслідувати святого князя Володимира.

Відео дня

Він прийняв християнство не тільки як доктрину, як філософію, він підкорив своє життя цій вірі. Тому що є віра ума, а є віра серця. Віра ума – коли людина визнає Бога, але робить що вона хоче. А віра серця коли людина вірить в Бога, визнає Бога і підкоряє своє життя, свої вчинки Божественним законам. Якщо людина є таким християнином, який не тільки вірить в Бога, але довіряє себе Богові, то ця людина сподобляється святому князю Володимиру. Ця людина силою благодаті Духа Святого перетворюється в красиву, благородну, духовну істоту, через яку прославляється Бог, і яку Бог прославляє ще в цьому світі», - сказав Предстоятель УПЦ.

Митрополит Онуфрій підкреслив, що вірить в те, що молитва всіх прочан, які пройшли Хресною ходою зі сходу та заходу України до Києва, буде почута Господом.

«Ми засвідчили, що хочемо миру на нашій землі. Хресна хода була присвячена тому, щоб ми помолилися за любов та мир в нашій країні, щоб Бог послав нам добрий розум терпіти і поважати один одного. Ми віримо, що молитва багатьох людей, які підняли такий великий подвиг, долаючи сотні кілометрів в тяготі від спеки і тих незручностях, з яких складаються подорожі, буде почута.

Віримо, що Бог умилосердиться над нами, тому що Господь готовий дати нам свою милість, тільки нам треба відкрити свої душі і повернути свої обличчя до нього. Тоді благодать Божа увіллється в наші серця і наші душі і мир запанує всередині нас, і з нас піде в наші родини, всю країну і народ», - сказав Митрополит Онуфрій.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, у Хресній ході з Володимирської гірки та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі 27 липня взяли участь 100 тис вірних.