Як це було: молебень на Володимирській гірці і Хресна хода до Києво-Печерської лаври (фото, відео)

12:42, 28.07.2016
2 хв.

У традиційному молебні на Володимирській гірці, Хресній ході Української Православної Церкви та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі 27 липня взяли участь 100 тис вірних.

У традиційному молебні на Володимирській гірці, Хресній ході Української Православної Церкви та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі 27 липня взяли участь 100 тис вірних.


Зустріч Хресних ходів із заходу і сходу України ознаменувалася одночасним дзвоном трьох українських лавр. 

У столиці дзвонила Києво-Печерська лавра, на заході - Почаївська лавра, а на сході України до благовісту приєдналася Святогірська лавра.

«Сьогоднішні часи дуже складні і людей дуже важко об'єднати, адже їх налаштували один проти одного. Але люди змогли згуртуватися навколо Церкви, і така масштабна Хресна хода цьому підтвердження», - зазначив намісник Святогірської лаври митрополит Арсеній (Яковенко).

1

Благовіст закликав всіх людей до молитви за Україну, зазначив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел.

Зустрівшись, учасники Хресної ходи піднялися на Володимирську гірку, де Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу звершив молебень.

Під час Хресної ходи з Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври Предстоятель Української Православної Церкви зупинився на вулиці Грушевського, на місці загибелі активістів Майдану.

Митрополит Онуфрій поклав квіти та звершив заупокійну літію.

1

Всеукраїнська Хресна хода, незважаючи на спроби провокацій та протидію окремих сил, мирно завершилась в Києво-Печерській лаврі.

«Мета Хресної ходи була одна єдина – молитва. Пройти такий шлях віруючим було нелегко: у спеку йти по дорозі це певна жертва і внутрішній подвиг, який брала на себе кожна людина. Але завдяки Богу люди звершили свій подвиг, і ми сподіваємося, що Господь пошле людям мир і умиротворення, якого вони просили. Саме цього зараз не вистачає кожному з нас. Ми такі різні, народилися в різних регіонах України, але у нас одна земля, одна вітчизна, одна православна віра», - сказав митрополит Антоній.

Центр інформації УПЦ - для "УНІАН-Релігії".

Фото: УНІАН, Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, Центр інформації УПЦ.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся