1

Всеукраїнська хресна хода, незважаючи на спроби провокацій та протидію окремих сил, мирно завершилася в Києво-Печерській лаврі.

Про це під час брифінгу заявив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хресній ході УПЦ та в урочистостях 27 липня в Києво-Печерській лаврі взяли участь 100 тис віруючих

Відео дня

«Мета Хресної ходи була одна єдина – молитва. Пройти такий шлях віруючим було нелегко: у спеку йти по дорозі це певна жертва і внутрішній подвиг, який брала на себе кожна людина. Але завдяки Богу люди звершили свій подвиг, і ми сподіваємося, що Господь пошле людям мир і умиротворення, якого вони просили. Саме цього зараз не вистачає кожному з нас. Ми такі різні, народилися в різних регіонах України, але у нас одна земля, одна вітчизна, одна православна віра», - сказав митрополит Антоній.

Також керуючий справами УПЦ додав, що не все в дорозі пройшло гладко, проте Господь допоміг віруючим благополучно дістатися до Києва.

«Вчора, коли я оголосив людям, що під Києвом, що Хресна хода завершується, і ми будемо підвозити їх, дуже багато плакали, тому що не змогли зробити цю хресну ходу від початку до кінця своїми ногами. Плакали люди, починаючи від бабусь, і закінчуючи дітьми.

Але таке рішення було прийнято після узгодження з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

У МВС сказали, що не зможуть забезпечити безпеку наших людей. Ніхто з нас не хотів біди, адже кров хоча б однієї людини ніяк не можна виправдати.

У цілому за ці три тижні Хресної ходи ми вдячні поліції, МВС і всім силовим структурам, які робили все для того, щоб Хресна хода пройшла мирно, не дивлячись на деяких людей, які не бажали цієї молитви», - резюмував митрополит Антоній.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, у Хресній ході з Володимирської гірки та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі 27 липня взяли участь 100 тис вірних.

У Хресній ході взяли участь понад 80 тис осіб і близько 20 тис вірних зустрічали ходу в Києво-Печерській лаврі.