Фото Дмитрий Михно

Зустріч Хресних ходів з заходу і сходу України на Європейській площі в Києві 27 липня ознаменувалася одночасним дзвоном трьох українських лавр.

Благовіст закликав всіх людей до молитви за Україну, зазначив на брифінгу намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь), повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

«Цим дзвоном ми просили, щоб Господь пробудив весь народ, щоб ми відкрили свої очі і звернулися до Бога. Одночасний передзвін символізує нашу єдність, і ми закликаємо всіх людей до молитви, любові і терпіння. Дзвін нагадує нам про те, що ми люди не тільки земні, але й небесні, бо Господь Ісус Христос зійшов з неба, прийняв нашу плоть для того, щоб звести нас на небо», - зазначив митрополит Павел.

У столиці дзвонила Києво-Печерська лавра, на заході - Почаївська лавра, а на сході України до благовісту приєдналася Святогірська лавра.

«Сьогоднішні часи дуже складні і людей дуже важко об'єднати, адже їх налаштували один проти одного. Але люди змогли згуртуватися навколо Церкви, і така масштабна Хресна хода цьому підтвердження», - зазначив намісник Святогірської лаври митрополит Арсеній (Яковенко).

Нагадаємо, що 27 липня в Києві у Хресній ході УПЦ та в урочистостях у Києво-Печерській лаврі взяли участь понад 100 тисяч вірян.