Делегація УПЦ доставить з афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря в Україну ікони «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського.

В ніч з 22 на 23 липня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння та Божественну літургію в Покровському храмі Свято-Пантелеімонівського на Афоні руського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

По завершенні богослужіння ігумен Свято-Пантелеімонівськго монастиря архімандрит Ієремія привітав паломників з офіційної делегації Української Православної Церкви з днем пам’яті преподобного Антонія Печерського – засновника чернецтва на Русі, а також з 1000-літтям присутності давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Відео дня

фону та духовно-культурних зв’язків між Святою Горою та Українською Православною Церкви отець Ієремія вручив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію найвищу нагороду Свято-Пантелеімонівського монастиря – орден святого великомученика Пантелеімона І ступеня.

Також за заслуги перед Православною Церквою та розвиток духовно-культурних зв’язків між Святою Горою Афон та Українською Православною Церкви члени делегації митрополити Павел, Антоній, Володимир, Арсеній і єпископ Климент були нагороджені орденами святого великомученика Пантелеімона ІІ ступеня.

Сьогодні делегація УПЦ з представниками братії Святої Гори відбула в Україну для продовження ювілейних урочистостей.