27 травня, з нагоди чергового випуску Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, на запрошення начальника закладу полковника Юрія Захарова, свято останнього дзвоника відвідав архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

Разом з кліриками міста Його Високопреосвященство звершив подячний молебень, після якого окропив святою водою особовий склад ліцею та ліцеїстів-випускників. На святковому заході були також присутні представники влади, силових структур та родичі випускників, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час урочистої лінійки архіпастир нагородив керівництво закладу та найкращих ліцеїстів церковними відзнаками та грамотами.

Відео дня

На завершення владика звернувся до випускників та ліцеїстів з словом настанови.

«Бажаю вам відповідальності в будь-якій життєвій ситуації. Будьте щодня справедливими і поступайте згідно совісті. Докладайте всіх зусиль, щоб на нашій землі завжди був мир. Нехай Господь буде всім вам в допомогу та благословляє вас у всіх звершеннях та починаннях», – сказав архіпастир.

Того ж дня, на запрошення керівництва Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, архієпископ Феодор взяв участь в урочистостях з нагоди святкування Дня прикордонника. Захід відбувся в Обласному музичному драматичному театрі Ужгорода.

Преосвященний владика привітав очільників прикордонних загонів з професійним святом та побажав їм мужності в охороні державного кордону та бездоганної служби на кордонах Закарпаття й України.

Захисників кордонів України з професійним святом привітав також голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Напередодні, 26 травня, з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, духовенство Хмельницької єпархії спільно з єпархіальним братством преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських надали гуманітарну допомогу військовослужбовцям ЗСУ. У зону збройного протистоянням українським воїнам були відправлені продукти харчування.

Днем раніше настоятель Спасо-Преображенського храму м. Помічна Кіровоградської єпархії протоієрей Діонісій Буренко разом із активістами храму передали на Схід, бійцям АТО, фінансову допомогу, зібрану парафіянами Спасо-Преображенської церкви.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, 26 травня ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз взяв участь у відкритті виставки творчих робіт українських воїнів, котрі виконують військовий обов’язок у зоні АТО. Вітаючи присутніх з відкриттям експозиції, священик побажав авторам творчих робіт Божого благословення та подякував за мирне небо над Вітчизною.