1

У Римі на XV Міжнародному симпозіумі з питань культури і духовності Афону, показали найвідоміші ікони Святої Гори. Про це повідомляє румунський сайт episcopia-italiei.it

Симпозіум на тему про чудотворні ікони Святої Гори Афон був організований асоціацією "Insieme per l Athos" та Румунською академією в Римі.

На заході була велика програма доповідей про дослідження в історичній, теологічної, художній та інших галузях. На великому проекторі були показані найбільш відомі чудотворні ікони Святої Гори і пояснена традиція іконопису та їх історія.

Відео дня

Архімандрит Афанасій передав вітання єпископа Італійської єпархії Румунської Православної Церкви Силуана. Вікарій прочитав лекцію про чудотворну ікону Богородиці Продромітісси - у румунському скиту Святого Іоанна Хрестителя.

У цій важливій культурній, духовній і художній події взяли участь численні дослідники, професора, румунські та італійські клірики і миряни. Симпозіум дозволив дізнатися про багатство та красу, яку зберігає гора Афон - оазис автентичної міжнародної православної духовності.

За матеріалами episcopia-italiei.it та інших відкритих джерел.

Переклад БФ "Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".