Російський мандрівник, пілот-повітроплавець Валентин Єфремов і ченці з Свято-Пантелеймонового монастиря піднімуться на повітряній кулі над святою горою Афон в Греції. Про це повідомляє ТАСС.

"Я запрошений настоятелем монастиря Святого Пантелеймона на горі Афон у Греції отцем Макарієм на 1000-річчя руського чернецтва на Афоні, яке буде відзначатися з 21 по 25 травня. На честь цієї події над горою Афон буде піднята повітряна куля "Свята Русь", і здійснений політ над священною землею", - сказав Єфремов.

За словами мандрівника, у політ на кулі разом з ним вирушать ченці з монастиря Святого Пантелеймона на Афоні. "Вони теж хочуть з висоти польоту повітряної кулі подивитися на святу землю та звершити молебень, провести православні обряди", - зазначив Єфремов. "Я вже готуюся до цієї експедиції. Безпосередньо підйом на повітряній кулі будемо звершувати 21-22 травня", - додав він.

Відео дня

Мандрівник Валентин Єфремов першим у світі досяг Північного полюса на повітряній кулі в 2005 році, вперше здійснив переліт на повітряній кулі через озеро Байкал, брав участь в експедиції по Великому Шовковому шляху разом з Федором Конюховим. Ім'я Єфремова занесено в книгу Книгу рекордів Гіннесса.