1

У Римі проходить виставка світлин фотографа, який п'ять років знімав Афон

19:32, 18.05.2016
2 хв.

Духовність, віра, тиша, таємниця, незаймані природні ландшафти і молитва - те, чим відома Гора Афон.

Духовність, віра, тиша, таємниця, незаймані природні ландшафти і молитва - те, чим відома Гора Афон. Чернеча республіка на півночі Греції, де православні ченці живуть в молитві та праці.

Їхній життєвий уклад, який залишається незмінним протягом багатьох століть, показаний у фотовиставці під назвою «Афон, кольори віри» автора Стратоса Калафатіса. Фотовиставка проходить у Римі за підтримки посольства Греції в Італії та італійського відділення Фонду грецької культури, і триватиме до 22 травня.

Вона складається з 120 фотографій, які були зроблені в період з 2008 по 2013 рік.

Відео дня
1

«Я був на горі Афон 26 разів - в цілому близько 200 днів. Я фотографував ченців, як сфотографував би будь-яку іншу людину. Вони дали мені гостинність, тепло, дружбу і відкритість. Під час моїх поїздок я бачив місця, особи і образи. Я думаю, що навіть якщо є розходження між християнами, для нас усіх хрест є сильним символом», - сказав Стратос Калафатіс.

1

На світлинах Калафатіса часто з'являється хрест - різних форм, кольорів і розмірів.

На виставці багато портретів: старі бородаті ченці, а також молоді, зняті в освітленні, що нагадує роботи Караваджо або Рембрандта.

1

«Там немає електрики, на горі Афон. Існує лише природне світло або свічки, і тому я зробив ці портрети, як художник з минулого», - розповів фотограф.

Фото Калафатіса висловллють всю міць цього місця і його існування поза часом, навіть на фото: стіл, риба на блюді, папуга на руці ченця і монах, що працюють на полях.

1

Калафатіс є продовжувачем традицій, коли фотографія намагається показати цей таємничий уділ. Першим фотографом на Афоні був російський - Себастьянов, який у 1860 році зробив близько 40 тис. фотографій на скляних пластинах. В ХХ ст. його наслідували такі відомі фотографи, як Стефан Пассет і Фред Буассон, а також низка відомих грецьких фотографів в 1950-х і 60-х.

За матеріалами ansamed.info

Переклад з англійської - БФ "Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

http://athos-ukraine.com/rus/news/v-rime-prohodit-vystavka-rabot-fotografa-kotoryj-pyat-let-snimal-afon.html

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся