15 травня за богослужінням у Мгарському чоловічому монастирі Полтавської єпархії Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді про чесноту молитви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Кожен християнин має вживати зусилля, заставляти себе, аби бути добрим. «Особливо треба спонукати себе до молитви, тому що молитва – це є та чеснота, яка робить людину дуже близькою до Бога», – сказав Архіпастир.

Так само, як при бесіді з кимось, людина всю свою увагу спрямовує на співрозмовника, решті не надаючи переваги, так треба зосереджуватися під час молитви. «Коли ми молимося до Бога, то ми зосереджуємо увагу на своєму Творцеві», – відзначив Первосвятитель.

Відео дня

Плодом молитви, за словами Його Блаженства, є відчуття добра та зла. Зло може бути запропоноване людині у завуальованому вигляді: на перший погляд воно ніби виглядає дуже благородним і красивим, але всередині – злим. Тому коли людина перебуває в молитві, вона отримує здатність оминати зло, відчуваючи, що запропоноване не є добрим. «Таке відчуття дає людині молитва», – наголосив Архіпастир.

«Сьогодні люди дуже багато переживають про те, що настають останні часи – глобалізація, чіпізація – люди в паніці не знають що робити. Треба молитися Богові», – підкреслив Блаженніший владика. Він зауважив, що розсудливість від молитви дозволяє людині вийти з духовної кризи, вказуючи вірний шлях у житті.

«Тому треба молитися і просити, щоб Бог захищав нас, наставляв нас, допомагав нам жити так, щоб нашим життям прославлялося святе ім’я воскреслого Спасителя, – підсумував Предстоятель. – Тоді скорботи, труднощі і випробування, які трапляються протягом земного життя, не перетворяться для нас на катастрофу. Ми будемо проходити їх, як човен проходить повз морські хвилі, і, зрештою, досягнемо того найголовнішого призначення, заради якого людина створена Богом – вічного спасіння у Христі Іісусі Господі нашому».