news.church.uа

Під час архіпастирськоговізиту до Олександро-Невського ставропігійного жіночого монастиря с. Городнє, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся зі словами настанови. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розповідаючи про приклад віри апостола Фоми у боголюдину Христа, Його Блаженство підкреслив: «Віра має бути засвідчена нашими справами». Свідченням же віри є виконання заповідей Божих. «Коли людина живе по Закону Христовому, то вона є і апостолом, і проповідником, і носієм благодаті спасіння», – відзначив Архіпастир.

Християнин, який виконує заповіді Божі, є свічкою, яка світить усім. Дивлячись на її світло люди прославляють Небесного Отця. Тому по нашому житті люди дуже часто судять про Бога.

Відео дня

«Якщо я називаюсь християнином, а живу неправильно, то люди починають хулити Бога», – сказав Блаженніший владика. Люди не розуміють, що сам християнин немічний – лише Бог досконалий – тому хулять Творця. «Але якщо люди бачать, що християнин живе пристойно, що він не йде за течією світу, що він живе, як Бог заповідував, то люди всередині, глибоко в душі, поважатимуть таку людину», – сказав Архіпастир.

Поважатимуть того, хто має принципи, особливо, якщо ці принципи грунтуються на Божественносу законі.

Сучасний світ живе іншим життям. «Сьогодні впроваджуються закони, які не є Божественними, такі, що обіцяють людині золоті гори, але не співставні зі Святим Письмом. Тому такі закони врешті решт приносять людині не золоті гОри, а горЕ, – підкреслив Предстоятель. – Без Бога нічого доброго не може бути».

Божественний Закон такий, що він сьогодні нас засмучує і каже: «Ну як можна себе вести так суворо, так обмежено», але цей Закон несе в собі життя. «Цей Закон каже: Не гордися, не засуджуй ближнього, терпи ближнього, прощай, твори милостиню, змиряйся перед ближнім. Він здається людині жорстоким: ближній мене ображає, наді мною глумиться – я ще маю його терпіти, і молитися за нього та ще й поважати його і не засуджувати. Але цей Закон несе в собі життя. І та людина, яка поступає згідно цього Закона, має мир в своїй душі – це те, чого прагнуть і шукають усі», – наголосив Блаженніший владика.