news.church.ua

16 травня, у день пам’яті преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося урочисте богослужіння, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 Після читання Євангелія митрополит Павел звернувся до пастви з проповіддю, в якій нагадав усім присутнім про життєвий подвиг одного з перших ігуменів Києво-Печерської обителі – преподобного Феодосія.

Відео дня

«Сьогодні Свята Церква шанує одного з найбільших угодників Божих, учні та послідовники якого розійшлися по всьому світу, по всій землі. Протягом тисяч років ми бачимо, як великою молитвою угодника Божого і сьогодні не вичерпуються чудеса. Ми сильні молитвами всіх святих. Вони пильнують про наші душі. Їх небесним заступництвом стверджується світ, і ми живемо. Молитвами преподобного Феодосія, ігумена Печерського, Воскреслий Христос нехай прийме і наше славослів’я і сподобить наслідувати Царство Небесне».

Після завершення Літургії, за традицією, відбувся хресний хід до Дальніх печер, які носять назву Феодосієвих, де був відслужений молебень.