Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди свята Усіх святих землі Волинської.

9 травня розпочався архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Володимир-Волинську єпархію, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У Свято-Успенському монастирі села Зимне Предстоятеля зустрічали архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир із сонмом архієреїв Української Православної Церкви, ігуменя Стефана з сестрами, духовенство та віряни Володимир-Волинської єпархії.

Відео дня

Того ж вечора Його Блаженство очолив всенічне бдіння на честь дня пам’яті преподобного Стефана Печерського, єпископа Володимир-Волинського та свята Усіх святих землі Волинської. 

10 травня, у день пам’яті Всіх святих землі Волинської та 20-річчя утворення Володимир-Волинської єпархії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі Володимир-Волинського. 

«У ці дні ми святкуємо десятиліття відродження Володимиро-Волинської єпархії, яка є древньою єпархією нашої Церкви, – відзначив Архіпастир. – Ця древня земля освячена ще рівноапостольним князем Володимиром Хрестителем – тут святий князь Володимир запалив лампаду віри і молитви».

«У цей день ми також святкуємо Собор Волинських святих – угодників Божих, які являються приношенням Богові від Волинської землі, – наголосив Його Блаженство. – От буває, що людина щось хоче подарувати тому, кого вона дуже поважає і вона вибирає найкраще. Оце є це приношення – Волинська земля зібрала цих угодників і принесла Богові, як великий дар, який вона повинна вона була принести Богові. І ми молимося, щоби святі Волинської землі просили у Бога для нас ревності у житті християнському, щоби ми називалися християнами не тільки по назві, а й по житті. Щоб люди могли сказати, що ці люди не говорять про свою віру – вони свідчать про неї своїми ділами. І це є той шлях, яким ми повинні йти, який веде людину до вічного спасіння у Христі, Господі нашому, якому від нас слава і поклоніння. Нині і в безкінечні віки. Амінь».

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід до каплички Всіх святих землі Волинської, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до всіх присутніх зі словами привітань і удостоїв благодійників Володимир-Волинської єпархії нагород Української Православної Церкви.