athos-ukraine.com

Добрий Бог Своїм домобудівництвом все облаштовує найкращим чином, але для цього потрібно багато терпіння і уваги, оскільки часто, поспішаючи розплутати клубки, люди заплутують їх ще більше.

Бог же терпляче їх розплутує. Недовго триватиме така ситуація. Візьме Бог мітлу! У 1830 році на Святій Горі знаходилася турецька армія, і на якийсь час в Іверському монастирі не залишилося жодного ченця. Пішли отці: хто зі святими мощами, хто для того, щоб допомогти у визвільній боротьбі. Приходив у монастир здалеку лише один монах, щоб запалити лампадки і підмести. В монастирі і поза стінами монастиря розташовувався турецький гарнізон, і цей бідолаха, підмітаючи, примовляв:

«Моя Госпожа Богородиця, як довго все це триватиме?». Одного разу з болем він молився Богородиці, і бачить, що наближається до нього жінка, яка світилася і сяяла. Це була Богородиця. Бере Вона з його рук мітлу і каже: «Не вмієш ти добре підмітати. Я Сама підмету». І почала підмітати, а потім зникла всередині вівтаря. Через три дні пішли всі турки! Матір Божа їх вигнала.

Відео дня

Переклад з грецького"Православна спадщина України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".