Закон любові до людини вище любові до георгіївської стрічки (рос.)

13:51, 09.05.2016
3 хв.

Настоятель столичного храму Всіх святих воїнів - про те, як ставитися до георгіївської стрічки.

День Перемоги. Сьогодні непросто складається доля цього свята. Під впливом подій останніх років хтось починає переглядати історичне значення Великої Вітчизняної Війни. Навіть символи свята стали неоднозначними. Ось вже два роки багато хто не знає, як ставитися до георгіївської стрічки, яка з чудової акції пам'яті перетворилася на політичний інструмент.

Ієрей В'ячеслав Яковенко, голова сектору опіки учасників бойових дій військового відділу УПЦ та настоятель столичного храму Всіх святих воїнів, прокоментував ситуацію.

- Як ставитися до георгіївської стрічці?

Відео дня

- Сьогодні вона, безумовно, дискредитована. Я сам завжди ходив з георгіївською стрічкою і радів, але, на жаль, зараз, після того, як наші православні брати вирішили зробити символом своєї незалежності георгіївську стрічку, ми просто не можемо використовувати цей символ. Це треба розуміти. Будемо сподіватися, що пройде час... Час лікує.

- Будемо носити маки?

- Ми ж громадяни нашої країни, ми повинні поважати прийняті у нас символи. Якщо це прийнято в усьому світі, то чому ні? Я пам'ятаю перший рік, коли ми почали відмовлятися від георгіївських стрічок. Це був 2014-й. І я звертав увагу на людей, у яких під маком була георгіївська стрічка. І вже не причепишся...

- Так ви радите не надягати георгіївську стрічку?

- Для нас зараз важливо, щоб суспільство знаходилося в єдності. І може бути десь потрібно навіть грамотно поступитися заради миру в душах, зранених війною. Хтось поранений війною, перебуваючи на передовій, хтось- дивлячись новини, інтернет і читаючи пресу.

За словами психологів, в мирний час від деяких травм близько 50% населення страждають від посттравматичного синдрому. Це можуть бути якісь страхи, дитячі травми. Під час військових дій цей відсоток в суспільстві зростає до 95%.

Посттравматичний синдром в загостреній формі дуже впливає на життєдіяльність людини. Уповільнена форма не прогресує до моменту загострення якихось ситуацій в житті людини.

Саме для того, щоб сьогодні не викликати у деяких людей агресії, не варто цього робити. Адже закон любові – найголовніше.

Так давайте будемо дотримуватися закон любові, а не закон любові до георгіївській стрічці. Щоб не вводити у спокусу мого брата, щоб він провів нормально це свято і помолився за своїх покійних предків та за всіх, хто цього потребує, потрібно особливо старатися не викликати агресію і не провокувати якийсь скандал. Важливо намагатися зберігати мир у душах людей. Ми ж прагнемо до цього. Про це наша проповідь.

"УНІАН-Релігії"

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся