Фото: Центр інформації УПЦ

Благодатний вогонь, який сходить у Велику суботу у храмі Гроба Господнього у Єрусалимі, буде доставлений до Києва 30 квітня.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент ( Вечеря).

Він нагадав, що існує традиція паломництва вірян до Храму Гроба Господнього в Єрусалимі, щоб привезти в Україну Благодатний вогонь. 

Відео дня

«Ми маємо надію, що цього року ця традиція буде продовжена»,- сказав єпископ Климент.

Він повідомив, що офіційна делегація УПЦ напередодні дня Великої Страсної суботи поїде до Храму Гроба Господнього в Єрусалимі, де візьме участь у богослужінні, під час якого, як очікується, зійде Благодатний вогонь.

Делегацію очолить керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільській і Броварський Антоній. У складі делегації буде також єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій та духовенство УПЦ.

«Разом зі священниками і ієрархами, до Єрусалима поїде велика кількість прочан УПЦ, тому що традиційно цього дня багато людей хочуть потрапити до Храму Гроба Господнього, щоб стати свідками надзвичайної події - зішестя Благодатного вогню»,- зазначив священнослужитель. 

Він повідомив, що в Єрусалимі делегація УПЦ візьме участь у прийомі в резиденції Єрусалимського патріарха, який традиційно має передати Благодатний вогонь українській делегації.

«30 квітня, тобто в самий день Великої Страсної суботи, близько 19 години делегація привезе Благодатний вогонь в аеропорт «Бориспіль», і в залі офіційних делегацій його можна буде зустріти. Там будуть священники, які цю святиню доставлять в усі єпархії УПЦ, тобто в усі області нашої держави, навіть в регіони, в яких сьогодні відбуваються бойові дії»,- сказав єпископ Климент. 

За його словами, близько 23.00 Благодатний вогонь привезуть до Києво-Печерської Лаври.

«Цю святиню принесе до Лаври предстоятель УПЦ Блаженнійший митрополит Онуфрій. Перед початком урочистого пасхального богослужіння він роздасть всім вірянам свічки з Благодатним вогнем на площі перед Успенським собором»,- повідомив єпископ Климент.

«Так традиційно склалося, що запалення Благодатного вогню розпочинає цикл урочистих Великодніх богослужінь, і саме свято Пасхи, яке цього року ми відзначаємо 1 травня»,- додав він.