Фото предоставлено Центром информации УПЦ

Сквер на честь Героя України Олександра Аніщенка, який загинув у зоні АТО на Донбасі, заклала сьогодні в Сумах громада Серафимо-Сергієвського храму Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, оформлення скверу завершать до других роковин загибелі героя АТО - 5 травня.

Відео дня

«Олександр жив неподалік, відвідував наш храм. Тому наші парафіяни ініціювали закладення скверу біля церкви в пам'ять про нього. Місцеві жителі цю ідею підтримали і активно допомагають», – повідомив настоятель храму протоієрей В'ячеслав Темний.

У день закладення скверу на честь героя АТО відбувся молебень, також була відслужена панахида за всіма загиблими воїнами. Парафіяни встановили табличку з інформацією про початок облаштування скверу. На події були присутні батьки Олександра Аніщенка.

За словами отця В'ячеслава, місце для скверу обране дуже вдало.

«Поруч із нашим храмом розташована дитяча поліклініка і молочна кухня. Багато мам із колясками, їм ніде присісти відпочити. Район великий, а зелених зон практично немає. Взагалі наш храм люди називають «дитячим» – щонеділі у нас причащається близько 200 дітей. В планах громади храму – будівництво дитячого майданчику», – розповів настоятель.

Він зазначив, що всі роботи з благоустрою та озеленення території будуть виконані силами парафіян.

«Ми наведемо тут порядок, облаштуємо сквер і будемо за ним доглядати. Ми робимо все своїми силами. Якщо хтось захоче взяти участь, будемо дуже раді», – сказав отець В'ячеслав.

1 жовтня 2015 року в Сумах невідомі скоїли акт вандалізму - підпалили храм преподобного Сергія Радонезького

Як повідомлялось, 1 жовтня 2015 року в Сумах невідомі скоїли акт вандалізму - підпалили храм преподобного Сергія Радонезького Української Православної Церкви.

Довідка Центру інформації УПЦ

Заступник начальника сумського підрозділу групи «Альфа» полковник Олександр Аніщенко загинув у 2014 році в Слов'янську, захищаючи поранених товаришів. Указом Президента України йому було посмертно присвоєно звання Героя України. У 2014 році перший курс у Національній академії СБУ був названий ім'ям Олександра Аніщенка. Сумська міська рада присвоїла йому звання Почесного громадянина міста Суми.

Фото надані Центром інформації УПЦ