Фото athos-ukraine.com

У Гостомелі, що під Києвом, 6 квітня відкриється фотовиставка «Наш Афон».

Як повідомили "УНІАН-Релігії" в БФ «Православний спадок України на Святій Горі Афон», захід відбудеться за підтримки Бучанського благочиння (Київська єпархія УПЦ), просвітницького центру кафедрального собору УПЦ (галерея «Соборна») і Фонду.

Відвідувачі виставки зможуть побачити фотографії відомого грецького фотографа Костаса Асіміса, присвячені історії становлення і розвитку життя ченців на Святій Горі Афон, афонських храмів, побудованих в стилі візантійської архітектури, сцен із життя жителів Святої Гори.

Відео дня

Крім власних фоторобіт автора на експозиції представлені архівні чорно-білі фотографії середини XIX-початку XX століття.

Як зазначають організатори, інформаційно-просвітницький проект фотовиставка «Наш Афон» був представлений у багатьох місцях Києва та Київської області.

Виставка працюватиме з 6 по 17 квітня. Місце проведення - Гостомель, вул. Рекунова 11-А, школа №13.

*** Фотовиставка «Наш Афон» - один з інформаційно-просвітницьких проектів галереї «Соборна». У 2013 році в Україні перебувала десниця великомученика Георгія Побідоносця. Під час перебування святині в Києві на місці будівництва Кафедрального собору відомий грецький фотохудожник Костас Асіміс спільно з галереєю «Соборна» організував просвітницьку виставку «Наш Афон», після чого передав у її фонд 84 роботи.