Фото blago.church.ua

Держава має забезпечити священнослужителям можливість постійно перебувати при військових підрозділах у зоні бойових дій на Сході України, а також отримувати необхідну підготовку.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав клірик Бориспільської єпархії протоієрей УПЦ Миколай Брега, який нещодавно відвідав військові частини у районі Слов’янська, Артемівська, Зайцевого, Майорська, Дзержинська і Неліпівки.

«Необхідно, щоб духовна робота велася там постійно. І треба, щоб були священики, які мають військову підготовку, знають статут, розуміють специфіку», – зазначив отець Миколай.

Відео дня

Протоієрей Миколай Брега разом із волонтерами доставив українським військовим майже півтори тонни продуктів і антисептичні бинти. Також священик вручив бійцям молитвослови для військових, образки та натільні хрестики.

За словами отця Миколая, вояки приймали його дуже тепло.

«Всі були раді, багато хто хотів поспілкуватися. З кожним я довго бесідував, усіх старався почути, підтримати. Вони коли лише бачать священика в підряснику, з хрестом – уже і настрій змінюється, і думки. Виявляється, деякі підрозділи, в яких ми були, досі не відвідав жоден священнослужитель», – розповів отець Миколай.

За його словами, подекуди військовослужбовці живуть у складних побутових умовах, бракує одягу, взуття, білизни. Тому волонтерській допомозі дуже раді.

На згадку бійці подарували священикові український прапор зі своїми підписами.