Кількість єпархій в Українській Православній Церкві не змінилася і становить 53, кількість парафій становить 11 949, що на 41 парафію більше ніж наприкінці 2014 року.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це розповів Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй доповіді під час засідання Собору єпископів УПЦ, що відбулося 29 січня у Києво-Печерській лаврі. 

«Українська Православна Церква є найбільшою за кількісними показниками організацією в Україні, об’єднує синодальні установи, єпархії, благочиння, парафії, монастирі, духовні навчальні заклади, братства, сестринства та місії. В Українській Православній Церкві продовжує спостерігатись позитивна тенденція до кількісного та якісного зростання», - йдеться у доповіді Митрополита Онуфрія, текст якої має у своєму розпорядженні Центр інформації УПЦ.

Відео дня

Зокрема, на 7 осіб збільшилася кількість архієреїв і становить 90 осіб, з яких 53 - єпархіальні архієреї, 29 - вікарні архієреї та 8 архієреїв перебувають на спокої.

На парафіях звершують своє служіння 11 976 священнослужителів.

В усіх єпархіях Української Православної Церкві активно представлено чернече життя. На сьогодні в Українській Православній Церкві, разом зі ставропігійними монастирями, налічується 247 обителей, з яких 129 чоловічих та 118 жіночих. Чернечий послух у обителях несуть 1603 ченців та 2515 черниць.

Відбулася реорганізація деяких Синодальних установ Української Православної Церкви. У міжсоборний період їхня кількість зменшилась на 2 і сьогодні становить 26.

За звітний період брався час від проведення останнього Собору єпископів УПЦ, що відбувся 13 серпня 2014 року – до Собору єпископів УПЦ 29 січня 2016 року.