news.church.ua

Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука 23 січня відвідав представництво спільноти святого Егідія у італійському м. Генуя. Його Високопреосвященство виступив перед членами спільноти з доповіддю на тему «Українська Православна Церква та свідоцтво про примирення і мир в Україні». Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та офіційний сайт Запорізької єпархії.

Спільнота святого Егідія є міжнародним християнським рухом, члени якого намагаються слухати і втілювати у житті заповіді Євангелія. Спільнота була заснована у 1968 році в Римі та значну увагу приділяє соціальній діяльності.

У своєму виступі архієпископ Лука розповів про особливості суспільно-політичної ситуації в Україні та діяльність Церкви у процесі примирення. Після доповіді владика відповів на питання членів спільноти св. Егідія – учасників заходу. В першу чергу аудиторію цікавило відношення української православної молоді до волонтерського руху, та вплив ЗМІ на формування суспільної думки і позитивного іміджу України, як держави, поза її межами.

Відео дня

Після завершення спілкування з аудиторією Преосвященний владика ознайомився з особливостями соціальної діяльності спільноти св. Егідія, зокрема – з роботою міського будинку для людей літнього віку.

Одним із головних напрямків роботи цієї спільноти є благодійницька та гуманітарна допомога людям, які втратили житло, або не мають достатніх засобів для життя.