21 січня архієпископ Запорізький і Мелітопольский Лука звернувся до громадськості Запоріжжя у зв’язку з погіршенням погодних умов в регіоні, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Його Високопреосвященство наголосив, що в ситуації, коли природне явище створює незручності у житті людини, найперше треба зберігати доброту. «Необхідно намагатися нікого не засуджувати в ситуації, що склалася, а навпаки – прийти на допомогу!» – зазначив архієрей.

Як повідомляють ЗМІ, у Запоріжжі сьогодні вранці почався сильний снігопад, дороги міста за кілька годин замело снігом. Міські комунальні служби вже почали розчищення головних доріг Запоріжжя, щоб забезпечити проїзд громадського транспорту.

Відео дня

Нагадуючи усім про євангельську заповідь любові до ближнього, владика Лука сказав, що швидке подолання стихійного лиха залежить від спільних зусиль всіх запоріжців. «Якщо хтось потрапив у затор – треба допомогти вибратися; якщо проїжджа частина, тротуар поруч з вами завалені снігом – взяти лопату і допомогти працівникам комунальних служб, – підкреслив архієпископ у зверненні. – Немає нічого складного в тому, щоб замість засмучення і нарікання очистити від снігу територію хоча б біля свого під’їзду, у своєму дворі та допомогти двірникам впоратися з наслідками погодних умов».