Фото lavra.ua

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбувся V Всеукраїнський фестиваль колядок і щедрівок «Різдвяний передзвін».

Як повідомляє сайт Києво-Печерської лаври, на фестивалі були присутні діти, які проходять лікування від онкологічних захворювань.

У фестивалі взяли участь театр пісні «Долоньки», Центр позашкільної роботи Святошинського району міста Києва, вокальний ансамбль «Покров», вокальний ансамбль храму Андрія Первозванного, академічний камерний хор «Чернівці» (Чернівецької обласної філармонії), фольклорний ансамбль «Кралиця» (Національний університет культури і мистецтв), камерний хор «INTERMEZZO» та ін

Відео дня

Після виконання різдвяних пісень намісник Успенської Києво-Печерської лаври подякував організаторам фестивалю, насельникам обителі і привітав учасників з ювілеєм фестивалю.

Також він подякував меценатам заходу та генеральному директору Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомиру Павловичу Михайлині.

Намісник Лаври від імені Предстоятеля Української Православної Церкви вручив нагороди тим, хто допоміг в організації та проведенні фестивалю.

Присутнім на Різдвяному концерті митрополит Павел побажав, щоб кожен передав різдвяне полум'я, слово Боже в свої будинки, свої сім'ї.

Владика закликав радіти, що в Україні є талановиті віруючі діти. Це свідчить про те, що Господь являє через них Своє благословення.

За матеріалами офіційного сайту Києво-Печерської лаври