7 січня, у свято Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

За богослужінням Блаженніший владика виголосив сугубу молитву за мир в Україні.

Відео дня

Наприкінці Літургії перед іконою Різдва відбувся чин славління, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх з двонадесятим святом Різдва Христового та благословив усіх.

По завершенні богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври Його Блаженство привітали з Різдвом Христовим і проспівали святкові колядки насельники обителі, студенти Київських духовних шкіл, численні хорові колективи та парафіяни храмів Київської єпархії.

За традицією у період різдвяних свят, що триватиме дванадцять днів і має назву святки, віруючі сповіщають усім про пришестя в світ Сина Божого особливими піснеспівами – колядками.

Після завершення Божественної літургії Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври приймав привітання зі святом, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженство зі світлим святом Різдва Христового привітали братія Києво-Печерської Лаври, студенти, викладачі та працівники Київських духовних шкіл.

Численні професійні та аматорські хорові колективи виконали для Митрополита Онуфрія різдвяні колядки та духовні піснеспіви та привітали Предстоятеля із Різдвом Христовим.

Блаженніший владика подякував за вітання, побажав усім милості Господньої, миру і радості від Народженого Христа, роздав різдвяні подарунки та благословив усіх.