Фото

У Рівненській облдержадміністрації готують звернення до суду, щоб заборонити громадам УПЦ і УПЦ КП доступ до храму у селі Птича, навколо якого триває конфлікт.

Про це розповів секретар Рівненського єпархіального управління протоієрей Віталій Герлінський, повідомляє Центр інформації УПЦ.

На його думку рішення місцевої влади про заборону доступу до Успенського храму у селі Птича може не стати перепоною для прихильників УПЦ КП.

Відео дня

«На засіданні Рівненської облдержадміністрації було прийняте рішення звернутися до суду з проханням заборонити громадам УПЦ і УПЦ КП доступ до Успенського храму у селі Птича. На який період це планується зробити, наразі невідомо. До цього храм неодноразово опечатувався, неодноразово нас запевняли, що до винесення судового рішення жодну зі сторін не впускатимуть до церкви. Але, як показує практика, коли представникам Київського Патріархату хочеться, вони приходять, зрізають замки та захоплюють храм», – зазначив отець Віталій.

За його словами, у Рівненській ОДА запевнили, що зроблять все, щоб не пролилася людська кров, і пообіцяли озвучити остаточне рішення щодо конфліктної ситуації у селі Птича найближчим часом на прес-конференції.

«Втім, на тлі заяв місцевої влади про те, що віруючим УПЦ нічого не загрожує, є факти, які свідчать про протилежне, зокрема – обіцянка керівника «Правого сектора» Рівненщини Романа Коваля захопити всі храми УПЦ у Дубенському районі, якщо Успенський храм у селі Птича не буде переданий Київському Патріархату», – підкреслив секретар Рівненського єпархіального управління УПЦ.

Як повідомляв Інформаційний відділ УПЦ, 18 грудня представники УПЦ КП за підтримки «Правого сектора» перешкоджали віруючим УПЦ увійти до власного храму, ігноруючи наявність у них всіх документів на володіння культовою спорудою та відповідне рішення декількох судів.

Наразі парафіяни УПЦ залишаються в храмі, заблоковані прихильниками УПЦ КП і бійцями «Правого сектора».

20 грудня митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій направив звернення до Президента України з проханням втрутитися в конфлікт навколо Успенського храму в селі Птича та захистити віруючих УПЦ.