Фото rivne.church.ua

У селі Птича на Рівенщині 8 вірянок і 2 священника Української Православної Церкви третю добу без світла та води голодують у заблокованому Успенському храмі.

Про це розповів протоієрей УПЦ Віктор Земляний, який на місті подій веде перемовини з представниками УПЦ КП, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Відео сутичок біля храму на Рівненщині ТУТ

Відео дня

«У храмі знаходилось 12 парафіянок і 2 священика. Вони були заблоковані прихильниками УПЦ КП та представниками «Правого сектору». Від голодування чотирьом жінкам стало зле і їх вдалось вивести із оточення, щоб надати медичну допомогу. У них піднявся артеріальний тиск, боліла голова. Наразі у храмі перебувають 8 парафіянок і 2 священика УПЦ. Вже третю добу вони голодують без води та світла», - розповів протоієрей Віктор Земляний.

За інформацією отця Віктора, наразі з представниками УПЦ КП тривають перемовини. Але існує інформація, що у ніч з 20 на 21 грудня «Правий сектор» готує штурм церкви, яка належить громаді УПЦ. 

Навколо храму чергують представники правохоронних органів.  

Як повідомляв Інформаційний відділ УПЦ, 18 грудня віруючих не пускали до власного храму, незважаючи на наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів, підтверджуючих цей факт. 

За свідченнями представників Рівненської єпархії, проти вірян УПЦ використовували петарди та пляшку з «коктейлем Молотова», людей били палицями та арматурою. Парафіяни і священник отримали поранення.

Після того, як вірянам УПЦ вдалося потрапити до храму через бокові двері, представники УПЦ КП оточили вхід до церкви та відрізали електропостачання храму.

Парафіяни Успенського храму с. Птича просять молитов та звертаються до громадськості з проханням присікти свавілля у Птичі та порушення прав місцевої релігійної громади УПЦ.

В УПЦ зазначають, що дії бійців «Правого сектору» координуються священиками УПЦ КП, присутніми на місці подій.

В УПЦ оцінюють дії УПЦ КП цілеспрямованою провокацією з метою дискредитувати українську владу та створити негативний імідж Українській державі.