Фото

Священний Синод Болгарської Православної Церкви звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити права Української Православної Церкви та убезпечити її від силового та інформаційного тиску.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на документ оприлюднений Синодальним інформаційним відділом УПЦ, про це йдеться у зверненні, підписаному від усіх членів Синоду Патріархом Неофітом.

1

«Нашу серйозну стурбованість викликають зафіксовані численні факти порушень прав віруючих єдиної канонічної Православної Церкви в Україні. В першу чергу мова йде про силові захоплення храмів УПЦ. У цьому контексті особливе занепокоєння викликає інформація про спроби відбору у канонічної Церкви двох святинь світового Православ'я – Свято-Успенської Почаївської та Києво-Печерської лавр – на користь невизнаної жодною Помісною Православною Церквою світу т. з. «УПЦ Київського Патріархату», – зазначається у зверненні.

Відео дня

«У цьому зв'язку Болгарська Православна Церква заявляє про свою чітку позицію – реалізація такого сценарію може не тільки дестабілізувати суспільну ситуацію в Україні, але і зробить неможливим для православного єпископату, духовенства і віруючих з інших країн відвідування згаданих Лавр, оскільки у нас немає Євхаристійного та молитовного спілкування з релігійними структурами, що пішли в розкол», – підкреслюється в посланні Болгарської Церкви.