Опинившись в нових життєвих умовах, чимало переселенців прийшли в Церкву і стали приділяти більше уваги духовним питанням.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов.

Відео дня
Протоиерей Владислав Диханов

«Чимало переселенців знаходиться в депресивному стані, зневірі. Комусь це вдається долати. Багато з них в умовах, що склалися, стали ближче до Бога, прийшли в Церкву і почали приділяти більше уваги духовним питанням», – зазначив отець Владислав.

За його словами, далеко не всі духовні і психологічні проблеми переселенців пов'язані з посттравматичним синдромом.

«Лише деякі з них пережили певний шок. Таких кілька відсотків. Переважно духовні та психологічні проблеми людей, які виїхали з зони АТО, пов'язані зі станом війни, вимушеного переселення та необхідності адаптації на новому місці проживання», – розповів голова соціально-гуманітарного відділу УПЦ.

Як повідомлялося, за час конфлікту на Донбасі психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій разом з представниками громадських та волонтерських організацій надали психологічну допомогу 160 547 переселенцям.