Дітей треба виховувати так, щоб вони відчували, що їх люблять і цінують не лише за добрі оцінки в школі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї архієпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон (Поворознюк).

Відео дня
глава Синодального отдела УПЦ по делам семьи архиепископ Ровеньковский и Свердловский Пантелеимон (Поворознюк).

«Батьки мають любити і цінувати своїх дітей не лише за гарну успішність. Треба приділяти увагу тому, що відбувається з дитиною в школі, а не перекладати повністю відповідальність на вчителів», – зазначив архієпископ Пантелеімон.

На його думку, діти дуже тонко відчувають, за що їх люблять.

«Важливо розуміти душевний стан дітей. Коли у дитини трапляються якісь неприємності в школі, треба оточити її любов'ю, увагою, підтримати молитвою. Тоді такі речі, як погані оцінки, не будуть викликати у неї відчай і зневіру. Адже бувають випадки, коли через шкільні невдачі діти йдуть навіть на такий страшний крок, як самогубство. Щоб до цього не доходило, дитині необхідно, крім світського, ще й правильне духовне виховання», – підкреслив голова Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї.

Як повідомлялося, на початку грудня 12-річна школярка з Маріуполя скінчила життя самогубством, пояснивши свій вчинок у передсмертній записці тим, що не може виправити погані оцінки в школі.